Ανήλικος προκάλεσε τροχαίο

Προβληματισμός στην Αστυνομία από τη νεανική παραβατικότητα
Κλοπή οχήματος, αμελής και επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση χωρίς άδεια και ασφάλεια είναι τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία με πρωταγωνιστή 15χρονο στη Λεμεσό

Κλοπή οχήματος, αμελής και επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση χωρίς άδεια και ασφάλεια είναι τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία με πρωταγωνιστή 15χρονο στη Λεμεσό. Το περιστατικό έγινε γύρω στη 1.30μ.μ. προχθές στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορία για τροχαίο δυστύχημα, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην εν λόγω

περιοχή και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που διενεργήθησαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγός του ενός εμπλεκόμενου αυτοκινήτου ήταν 15χρονος και το όχημα που οδηγούσε, είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο μεταξύ των ωρών 10μ.μ. - 5π.μ. στις 16-17/9/2016. Το αυτοκίνητο κλάπηκε από τον ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λεμεσό.

Όσον αφορά το δεύτερο όχημα που ενεπλάκη στο δυστύχημα, οδηγούσε 28χρονη από τη Λεμεσό. Από το δυστύχημα, η 28χρονη τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και απολύθηκε. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 15χρονος, ο οποίος δεν είναι κάτοχος άδειας οδηγού και πιστοποιητικού ασφάλειας, οδηγούσε αμελώς και επικίνδυνα, ενώ συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Προβληματισμένη η Αστυνομία
Η Αστυνομία προβληματίζεται ιδιαίτερα όσον αφορά το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας, γι' αυτό κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου, δήλωσε χθες ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, με αφορμή τη σύλληψη 15χρονου που προκάλεσε τροχαίο με όχημα που είχε κλέψει προηγουμένως, αλλά και τη δημοσιοποίηση σχετικών στατιστικών στοιχείων.

Όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης, "η Αστυνομία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και, λέγοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εννοούμε τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Κράτους και το Υπουργείο Παιδείας, που μαζί με την Αστυνομία πρέπει να εγκύψουν στο πρόβλημα και, σε συνεργασία με την οικογένεια, να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις".

Παρόλο που τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάζουν μείωση στον αριθμό των σοβαρών υποθέσεων όπου εμπλέκονται ανήλικοι την περίοδο 2013-2015, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως αυτά αποδεικνύουν τη σοβαρότητα του προβλήματος. Συγκεκριμένα, το 2013 καταγράφονται 142 σοβαρές υποθέσεις, 78 το 2014, ενώ το 2015 οι σοβαρές υποθέσεις έφτασαν τις 40. Στη δε συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων αυτών εμπλέκονται αγόρια ηλικίας 14-16 χρονών.

Αναφερόμενος στη σύλληψη του 15χρονου, ο Ιωάννης Σωτηριάδης είπε πως το όχημα με το οποίο προκάλεσε το τροχαίο είχε κλαπεί την προηγούμενη ημέρα και είναι από καθαρή τύχη που δεν θρηνήσαμε θύματα. Ο φάκελος της υπόθεσης θα συμπληρωθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα