«Το Κράτος απέτυχε - Ξέρουν τρομερές ιστορίες οι δεσμοφύλακες...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο νομικός Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις στις Κεντρικές Φυλακές. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το Κράτος πρέπει επιτέλους να λύσει αυτό το διαχρονικό πρόβλημα της εγκληματικότητας στις φυλακές.

Αρχικά ανέφερε ότι δεν χρειάζεται μεγάλη σοφία για να αντιληφθεί κανείς ότι αυτή η κατάσταση διαρκεί χρόνια. «Το κράτος απέτυχε να δημιουργήσει στις Κεντρικές Φυλακές την κατάσταση όπου οι κατάδικοι θα αποκτήσουν κάποιες εμπειρίες έτσι ώστε να επανέλθουν μετά στην κοινωνία».

Διαβάστε

ακόμη: Παρέμβαση Χρ. Τσουρούλλη για τα τεκταινόμενα στις Κεντρικές Φυλακές (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμπλήρωσε ότι στην πραγματικότητα συμβαίνουν εκεί οργανωμένες καταστάσεις. «Μπορεί να υπήρχαν διορθωτικές καταστάσεις όμως το κακό παραμένει με αποτέλεσμα να υπάρχουν τόσα πλοκάμια που είναι πλέον πολύ δύσκολο να ξεριζωθούν όλες αυτές οι καταστάσεις».

Τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να μην υπάρχουν αντιδικίες με ανταλλαγή επιστολών. «Ξέρω τον συνάδελφο Πάμπο Ιωαννίδη ο οποίος απάντησε στη Γενική Εισαγγελία. Δεν επιλύονται έτσι αυτές οι καταστάσεις».

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι υπάρχουν από χρόνια αυτές οι καταστάσεις που ήταν γνωστές στις αρμόδιες αρχές και στον κόσμο. «Αυτό σημαίνει ότι το ανεχόμασταν ή δεν λειτούργησε σωστά ο νόμος και η νομιμότητα».

Ακόμη, ανέφερε ότι το πόρισμα Αιμιλιανίδη βρίσκεται υπό επεξεργασία στη Νομική Υπηρεσία. «Για αυτό δεν έχει λόγο το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πρέπει να ολοκληρωθεί η εξέταση από την Γενική Εισαγγελέα».

Μιλώντας για το πόρισμα για τον φόνο, τα τηλέφωνα και τα ναρκωτικά στις φυλακές, ανέφερε ότι πλέον έχει αρμοδιότητα το Υπουργείο και οφείλει να φτάσει την έρευνα του σε βάθος. «Να διαπιστώσει και να επιβεβαιώσει καταστάσεις και να ληφθούν μέτρα».

Επεσήμανε ότι τα κύρια μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι οι φύλακες να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι. «Πρέπει να είναι ξεχωριστή ομάδα που θα υπάγεται στην Αστυνομία έτσι ώστε να προχωρούν σε έρευνες και διαπιστώσεις. Υπάρχουν κατάδικοι που είναι ενεργοί εχθροί της κοινωνίας και της νομιμότητας».

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι οι δεσμοφύλακες γνωρίζουν τρομερές ιστορίες. «Γνωρίζουν πράγματα αλλά δεν μπορούν να αντιδράσουν. Υπάρχει συνδυασμός τρόμου, πίεσης και ανάγκης εκπλήρωσης του καθήκοντος στο ακέραιο».

Τέλος, ανέφερε ότι το κράτος πρέπει να στρέψει την προσοχή του σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. «Δεν είναι μόνο εντός των φυλακών αλλά πρόβλημα εγκληματικότητας το οποίο εξάγεται στην κοινωνία μέσα από τις δυνατότητες που έχουν οι βαρυποινίτες στις φυλακές».    

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Αριστοτέλους: Δεν θα γίνω Ιφιγένεια για να φουσκώσουν τα πανιά της διαφθοράς

Keywords
Τυχαία Θέματα