Αγγελίδης: "Ψυχωτικό φαινόμενο με βαθύτερα αίτια"

Δηλώσεις στην τηλεόραση του Σίγμα, παραχώρησε ο Ανώτερος Υπαστυνόμος και Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, σχετικά με τα επεισόδια στο Τσίρειο. "Η αστυνομία χρειάζεται πληροφορίες για εντοπισμό προσώπων για αυτές τις ενέργειες. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω, να μας δοθούν άμεσα", ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Οι δηλώσεις του κ. Αγγελίδη στο Σίγμα και στο "Μεσημέρι και κάτι":

"Με βάση τα γεγονότα, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, έριξαν κροτίδα στον 14χρονο. Δεν έχει τραύματα, όμως θα περάσει από περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Υπήρχε

ρίψη αντικειμένων από πλευράς μερίδας της ΑΕΛ. Τα επεισόδια για κάποιο λόγο είχαν προχωρήσει και εκτός γηπέδου από κάποιους. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πλάνα και φωτογραφίες. Με την παρουσία της αστυνομίας έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτοκίνητα. Δόθηκαν οδηγίες από το ΤΑΕ Λεμεσού για διερεύνηση. Οι οδηγίες που είχαν δοθεί ήταν για διερεύνηση του γεγονότος. Αξιολογούνται όλα τα δεδομένα. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας κάλεσε σύσκεψη σήμερα. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι διαδικασίες και οι ενέργειες που έγιναν. Εφαρμόζεται μηδενική ανοχή. Έχουν ήδη αλλάξει αρκετά πράγματα. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει σε παρόμοιες επιχειρήσεις.

Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει παλαιότερα. Σημειώνεται, χωρίς να αποτελεί δικαιολογία... Υπάρχει νομοθεσία και λέει ότι για τους ελέγχους είναι υπεύθυνοι οι της ασφάλειας των γηπέδων και οι παρατηρητές. Υπάρχει θέμα και προβληματισμός για τους λόγους που εισέρχονται αυτά τα αντικείμενα μέσα. Ο ρόλος μας είναι καθαρά κατασταλτικός. Ανεξαρτήτως των χθεσινών επεισοδίων και το τι έχει γίνει σε σχέση με τον εντοπισμό αυτών των ανθρώπων. Μέχρι ν' αλλάξουν αυτές οι νοοτροπίες και να μάθουν κάποιοι να σέβονται τους νόμους.

Φέτος έχουμε 41 διατάγματα αποκλεισμού. Χρειάζονται να γίνουν περισσότερα, όχι μόνο από εμάς την αστυνομία. Είναι ένα ψυχωτικό φαινόμενο με βαθύτερα αίτια. Τον τελικό λόγο τον έχει ο διαιτητής, όμως ζητά τις απόψεις των υπεύθυνων ασφαλείας και της αστυνομίας. Η αστυνομία χρειάζεται πληροφορίες για εντοπισμό προσώπων για αυτές τις ενέργειες. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω, να μας δοθούν άμεσα. Χρειάζεται περισσότερη συνεργασία με τα σωματεία...".

Keywords
Τυχαία Θέματα