Ανέβηκε στην 2η θέση η Λάτσιο

Η Ρόμα όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την Γιουβέντους, αλλά απώλεσε και τη δεύτερη θέση, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Τορίνο τη στιγμή που η Λάτσιο επικρατούσε 4-0 της Έμπολι. Εμφατική νίκη της Νάπολι επί της Φιορεντίνα με 3-0.

Την όγδοη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Λάτσιο, η οποία επικράτησε 4-0 της Έμπολι και σε συνδυασμό με την απώλεια της Ρόμα, αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A.

Λίγες ημέρες

μετά από τη νίκη επί της Νάπολι στο "Σαν Πάολο" και την πρόκριση στον τελικό του Coppa Italia, η ομάδα της πρωτεύουσας μπήκε φορτσάτη στο ματς του "Ολίμπικο" και προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Μάουρι.

Εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο φορμαρισμένος Αντόνιο Καντρέβα, ο οποίος έδωσε ασίστ στον Μίροσλαβ Κλόζε (με κεφαλιά στο 31') και διεύρυνε το προβάδισμα της Λάτσιο με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στο 44', προτού ο Φελίπε Άντερσον διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 53'.

Τα μοναδικά αρνητικά γεγονότα για τους γηπεδούχους ήταν ο τραυματισμός του Ντε Φράι και η αποβολή του ποδοσφαιριστή που τον αντικατέστησε (Νοβαρέτι).

Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A έπεσε η Ρόμα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Τορίνο.

Αμφότερες οι ομάδες έχασαν καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο (οι "τζιαλορόσι" την πιο κλασική με τον Λιάγιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να προλάβει την μπάλα σε σέντρα του Μίραλεμ Πιάνιτς), ενώ το σκορ άνοιξε ο Φλορέντζι στο 57' με αμφισβητούμενο πέναλτι.

Η ισοφάριση του 64ου λεπτού σηκώνει, επίσης, μεγάλη συζήτηση, καθώς ο νεοεισελθών Μάξι Λόπες σκόραρε με κοντινή προσπάθεια, ωστόσο δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή προτού γίνει το γύρισμα από δεξιά.

Στη συνέχεια, ο Παντέλι σταμάτησε το σουτ του Ιτούρμπε και ο Πέρες έστειλε τη μπάλα στα πλαϊνά δίχτυα, ενώ ο Φλορέντσι δεν μπόρεσε να γίνει ήρωας στο 84’, αφού το σουτ του βρήκε τη ρίζα του δοκαριού.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Μ. Σάββατο 11 Απριλίου

19:00 Τζένοα - Κάλιαρι 2-0
19:00 Πάρμα - Γιουβέντους 1-0
21:45 Βερόνα - Ίντερ 0-3

Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου

13:30 Τσεζένα - Κιέβο 0-1
16:00 Αταλάντα - Σασουόλο 2-1
16:00 Λάτσιο - Έμπολι 4-0
16:00 Νάπολι - Φιορεντίνα 3-0
16:00 Τορίνο - Ρόμα 1-1
16:00 Ουντινέζε - Παλέρμο 1-3
21:45 Μίλαν - Σαμπντόρια

Keywords
Τυχαία Θέματα