Λ/σος:Οδηγοί λεωφορείων ανέβασαν χειρόφρενο.«Αγώνας γι αυτονόητα»

Παρέλυσαν σήμερα οι δημόσιες συγκοινωνίες στη Λεμεσό.

Για την επ’ αόριστον απεργία της ΕΜΕΛ κλήθηκε να τοποθετηθεί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρος Μιχαήλ στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

Οι οδηγοί λεωφορείων της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) κατέρχονται σε επ' αόριστον απεργία, λόγω της μη έγκαιρης

καταβολής της μισθοδοσίας του μηνός Μαρτίου στους εργαζόμενους.

Από την απεργία αναμένεται να επηρεαστούν χιλιάδες άτομα, κυρίως μαθητές, ηλικιωμένοι και άλλοι πολίτες, που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία ως μέσο μεταφοράς.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πολύωρη έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΜΕΛ, χωρίς να υπάρξει θετική κατάληξη.

Η αντιπαράθεση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ με την εργοδοτική πλευρά για την πλήρη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης συνεχίζεται, ενώ το Δ.Σ της ΕΜΕΛ θέτει θέμα βιωσιμότητας.

Mε απεργιακά μέτρα διεκδικούμε τα αυτονόητα

Με απεργιακά μέτρα διεκδικούμε τα αυτονόητα, δήλωσε εκπρόσωπος των οδηγών για να διευκρινίσει ότι εκτός από το μισθό Μαρτίου υπάρχει και η «χρονίζουσα εκκρεμότητα από τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων».

Όπως είπε οι οδηγοί είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους.

Κάθε επαρχία αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα, είπε και συμπλήρωσε ότι στη Λεμεσό η φύση των προβλημάτων είναι πολύπλοκη και χρονολογείται

Σε ενδιάμεση συμφωνία κατέληξαν αργά χθες το απόγευμα Υπουργείο Μεταφορών και ΟΣΕΛ.

Συμφωνήθηκε ότι η πληρωμή της αποζημίωσης από το Υπουργείο προς τον Οργανισμό θα γίνει μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια θα καταβληθεί και η μισθοδοσία προς το προσωπικό.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι εντός τριμήνου θα συμφωνήσουν σταθερό κόστος ανά χιλιόμετρο για τον ΟΣΕΛ, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα μέχρι το τέλος της σύμβασης.

Και στη Λάρνακα, κατόπιν διαβουλεύσεων με την εταιρεία Λεωφορεία «Ζήνων», ανεστάλησαν τα απεργιακά μέτρα, καθώς δόθηκε διαβεβαίωση ότι ο μισθός Μαρτίου θα καταβληθεί σήμερα στους εργαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα