Α.Νεοφύτου: Η Κύπρος γίνεται σήμερα πιο αξιόπιστη από ποτέ

Την εκτίμηση ότι η Κύπρος, γίνεται σήμερα πιο αξιόπιστη από ποτέ στο παρελθόν, τόσο σε οικονομικό όσο και σε εθνικό, περιφερειακό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ στη Διεθνή Κρατική Έκθεση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπέδειξε πως «αυτή

την αξιοπρέπεια, που με τόσο κόπο ανακτήσαμε, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να την παίξουμε ξανά στα ζάρια του λαϊκισμού, της ευθυνοφοβίας και των μαγικών λύσεων».

Αναφέροντας ότι τον προσεχή Μάρτιο, θα έχουμε την επιτυχή ολοκλήρωση της τριετίας του μνημονίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως «τελικά, έχουμε πετύχει πολύ περισσότερα από όσα και οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές ανέμεναν».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Νεοφύτου εκθείασε τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης, αναφέροντας ωστόσο πως έχουν πολλά βήματα να γίνουν μέχρι να επουλωθούν όλες οι πληγές της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα, όπως είπε, στα θέματα της ανεργίας και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ανέφερε όμως την ίδια στιγμή πως η σοφιστεία του «οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι δυστυχούν», δεν είναι τίποτε άλλο παρά «συνταγή για αδράνεια, διαβατήριο για την παραμονή της κρίσης και της δυστυχίας».

Και εξήγησε πως στο πλαίσιο της πολιτικής του ο ΔΗΣΥ έχει θέσει τρεις βασικούς άξονες, βασισμένους στις αξίες και τις αρχές του κόμματος, στις ιδέες και την φιλοσοφία του.

Ο πρώτος, όπως είπε, είναι η απενεχοποίηση του κέρδους, ο δεύτερος άξονας είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου περιβάλλοντος προσέλκυσης επενδύσεων με καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ο τρίτος άξονας η μεταρρύθμιση παντού.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η Κυβέρνηση έχει υλοποιήσει την τεράστια μεταρρύθμιση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, βάζοντας τέλος στην κατάχρηση των επιδομάτων από τους λίγους και ανοίγοντας την πόρτα στους πολλούς, αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Έκανε μάλιστα λόγο για ένα παράδειγμα κοινωνικού κράτους, προς μίμηση.

«Έτσι συνεχίζουμε σε όλους τους τομείς. Εργαζόμαστε για ριζικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τα δεδομένα» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την κινητικότητα στο δημόσιο και τη σύνδεση των μισθών με την οικονομική πορεία της χώρας, την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, την ποιότητα της εκπαίδευσης, την υγεία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, την αγροτική παραγωγή, το σύστημα ταχύτερης και ποιοτικότερης απονομής δικαιοσύνης και τον περιορισμό ενός σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους.

«Εμείς, τα βασίλεια ορισμένων, δεν θα τα συντηρήσουμε» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξήγησε ότι η διεθνής και περιφερειακή συγκυρία δημιουργεί την ευκαιρία για ένα σωστό συμβιβασμό στο Κυπριακό, ο οποίος, όπως υπέδειξε, θα αποβεί προς το συμφέρον όλων.

Κάλεσε δε στο πλαίσιο αυτό τη διεθνή κοινότητα, «να πείσει την Τουρκία πρώτα για την ανάγκη της λύσης, αλλά και – κυρίως – για την ανάγκη η λύση να είναι σύγχρονη και βιώσιμη», αναφέροντας πως χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε το 2016 να συζητούμε με όρους που επικράτησαν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο».

«Δεν μπορούμε σε μια σύγχρονη χώρα να μιλάμε για εγγυήσεις και στρατεύματα τρίτων χωρών. Δεν επιτρέπεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα να συζητείται καν θέμα καταπάτησης ευρωπαϊκών αρχών, αξιών και ελευθεριών» συμπλήρωσε.

Ανέφερε επίσης πως από την πλευρά του ΔΗΣΥ εκτιμάται ιδιαίτερα η «εποικοδομητική στάση του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό», ζητώντας την ίδια στιγμή και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις «πιο θετική συνεισφορά».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Αβέρωφ Νεοφύτου απευθύνθηκε επίσης στα προβεβλημένα στελέχη του ΔΗΣΥ κάνοντας λόγο για κακές συμπεριφορές που έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό.

Συμπεριφορές, όπως είπε, «που δεν τιμούν ούτε αυτή την παράταξη, ούτε τον κόσμο που εκπροσωπούμε».

«Κάποιοι», ανέφερε, «έχουν αδικήσει πρώτα απ’ όλα τον εαυτό τους, και μας έχουν αδικήσει όλους μας» και πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο για τον οποιονδήποτε, για πέντε λεπτά δημοσιότητας να διακινδυνεύει τον τεράστιο αγώνα που δίνουμε».

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου ενώ το παρόν τους έδωσαν, πέρα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου εγκρίθηκε καταστατική αλλαγή σε ό,τι αφορά τον χρόνο σύγκλησης των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα