Ανένδοτοι οι υπάλληλοι αορίστου- Τι απαντά ο Υπ. Οικονομικών

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η απόφαση των μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας "Ισότητα" να συνεχιστεί επ' αόριστον η απεργία στα διάφορα τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας, μετά την 48ωρη απεργία που ολοκληρώνεται σήμερα.

Οι εργαζόμενοι αορίστου και ορισμένου χρόνου διαμαρτύρονται για το καθεστώς εργασίας τους και ζητούν ίσα δικαιώματα με τους συναδέλφους τους μόνιμους υπαλλήλους.

Το πρωί προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας από το Υπουργείο

Οικονομικών στην βουλή των αντιπροσώπων και ακολούθως στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου και επιδόθηκαν υπομνήματα.

Σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, κυβέρνησης και εργαζομένων στο μεσοδιάστημα, τα απεργιακά μέτρα θα ανασταλούν.

Σε δήλωση του στο Σίγμα, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι: «Είχα συναντήσει τους εκπροσώπους της συγκεκριμένης ομάδας την περασμένη βδομάδα. Εξήγησα ότι επί της αρχής θεωρούμε ότι οι αορίστου διαρκείας εργαζόμενοι πρέπει να έχουν, και σε πλείστα σημεία ήδη έχουν, την ίδια μεταχείριση.

Ο μισθός είναι ο ίδιος. Οι προσαυξήσεις, η ΑΤΑ, οι άδειες επίσης. Εάν υπάρχουν επί μέρους ζητήματα, είμαστε έτοιμοι να τα δούμε και να τα ρυθμίσουμε. Το βασικό κώλυμα είναι η ανέλιξη (προαγωγή). Εδώ εξήγησα ότι το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό, επειδή ούτε με την ανέλιξη διαφωνούμε, αλλά νομικό / συνταγματικό.

Εάν εξευρεθεί ή υποδειχθεί νόμιμη λύση, μπορούμε να την προωθήσουμε. Προτείναμε διάλογο, απάντησαν με απεργία παραμονές των εκλογών. Σεβαστή απόφαση, αλλά αχρείαστη».

Keywords
Τυχαία Θέματα