Ανέγερσης δεξαμενών αποθήκευσης της Petrolina στο Βασιλικό

Ολοκληρώθηκε σε ιδιόκτητη γη στη περιοχή Βασιλικού, το έργο ανέγερσης νέων δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών της εταιρείας Petrolina (Holdings) Public Ltd.

Σε ανακοίνωση Τύπου της εταιρείας αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Petrolina (Holdings) Public Ltd, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρνακα συζητήθηκαν «η συνέχιση της οργανικής ανάπτυξης του δικτύου των πρατηρίων, η ολοκλήρωση

της ανέγερσης των νέων δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό και η διατήρηση της μερισματικής πολιτικής».

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, η εταιρεία «ανακοίνωσε κέρδη για το 2014, τα οποία ανέρχονται σε €5,8 εκατομμύρια πριν τη φορολογία, έναντι €9,6 εκ. το 2013. Το κέρδος μετά τη φορολογία ανήλθε στα €5,2 εκατομμύρια έναντι €8,5 εκατομμυρίων το προηγούμενο έτος. Με βάση τα αποτελέσματα, το κέρδος ανά μετοχή υπολογίζεται στα 5,94 σεντ έναντι 9,73 σεντ το 2013. O συνολικός κύκλος εργασιών, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων σε άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών, ανήλθε στα €426,0 εκατομμύρια έναντι €445,4 εκατομμύρια το 2013».

Στην ανακοίνωση Τύπου προστίθεται ακόμα ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές της Εταιρείας και τη γενικότερη μερισματική πολιτική, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προχώρησε σε καταβολή πρώτου προμερίσματος ύψους 1,7 σεντ τον Οκτώβριο του 2014 και δεύτερου προμερίσματος ύψους 1,7 σεντ τον Απρίλιο του 2015. Επίσης, κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εγκρίθηκε η πρόταση για καταβολή τελικού μερίσματος ύψους 1,7 σεντ ανά μετοχή. Το συνολικό μέρισμα για το 2014 ανέρχεται στα 5,1 σεντ ανά μετοχή ή 15,0% επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής».

Σε χαιρετισμό του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Κίκης Λευκαρίτης ανέφερε ότι «το έργο ανέγερσης νέων δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαιοειδών σε ιδιόκτητη γη στην περιοχή Βασιλικού έχει ήδη ολοκληρωθεί και το έργο θα αποτελέσει ορόσημο για την εταιρεία στις επόμενες δεκαετίες».

Ανέφερε ακόμα ότι «η εταιρεία προχωρεί στην οργανική ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων της στο πρότυπο ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε θέματα ασφάλειας περιβάλλοντος, λειτουργικότητας και εμφάνισης».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα