Άνδρες του τραπ άρξασθαι… πυρ!

Προτελευταία μέρα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, σήμερα (Τετάρτη) στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας και οι άνδρες αθλητές του τραπ καλούνται να πάρουν τη σκυτάλη για τους πρώτους 75 δίσκους του αγώνα. Η παγκόσμια διοργάνωση θα ολοκληρωθεί αύριο με τους τελευταίους 50 δίσκους, τον ημιτελικό και τους τελικούς του τραπ. Ανάμεσα στους 112 αθλητές που ρίχνονται σήμερα στη «μάχη» είναι και πέντε διεθνείς μας. Οι Γιάννης Αηλιώτης, Λεόντιος Λεοντίου και Παύλος Κουτσόφτας που θα αγωνιστούν

στον κανονικό αγώνα, καθώς και οι Ανδρέας Μακρής και Κεμάλ Γκιουρσέλ οι οποίοι θα προσπαθήσουν για την εξασφάλιση ολυμπιακού ορίου (MQS). Οι διεθνείς σκοπευτές μας, όπως και όλοι οι συναθλητές τους στο τραπ, χθες είχαν μια τελευταία ευκαιρία, στην επίσημη προπόνηση, για να προσαρμοστούν στις συνθήκες του αγώνα και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Η Άντρη στον τελικό του σκητ

Για άλλη μια φορά σε παγκόσμια διοργάνωση, η πρωταθλήτριά μας στο σκητ γυναικών «σήκωσε» στους ώμους της το κύρος και το εκτόπισμα της κυπριακής σκοποβολής και του κυπριακού αθλητισμού γενικότερα. Χθες, μετά από πολύ καλή εμφάνιση (25+22+25) και με συνολικό αποτέλεσμα 72/75, πέρασε επικεφαλής στον ημιτελικό του αγωνίσματός της, μαζί με τη Ταϊλανδέζα Σουτίγια Τζιουχαλοεμίντ. Στον ητελικό, που επρόκειτο να διεξαχθεί χθες το απόγευμα, πέρασαν επίσης οι Αμερικανίδες Μόργκαν Κραφτ (71/75) και Κίμπερλι Ροντ (70/75), ενώ άλλες έξι αθλήτριες με 69/75, θα περνούσαν από αγώνα «ξαφνικού θανάτου» για τις υπόλοιπες δυο θέσεις.

Οι άλλες δυο αθλήτριές μας Παναγιώτα Ανδρέου (68/75) και Κωνσταντίνα Νικολάου (67/75) τερμάτισαν στη 14η και 19η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 52 αθλήτριες του σκητ.

Η Λιβανέζα Μπασίλ το «χρυσό» στο τραπ

Εν τω μεταξύ, στον αγώνα του τραπ γυναικών που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στο Λίβανο με την Ρέι Μπασίλ, η οποία πέρασε στον ημιτελικό μετά από αγώνα «ξαφνικού θανάντου» με άλλες τρεις αθλήτριες που ισοβάθμησαν στον προκριματικό με 68/75. Η Λιβανέζα πέρασε πρώτη από τον ημιτελικό με 14/15 και κέρδισε στον μεγάλο τελικό τη Γερμανίδα Σόνια Σέιπλ με 12/15 έναντι 10/15 της αντιπάλου της. Στον μικρό τελικό αγωνίστηκαν η Ισπανίδα Φατίμα Γκάλβεθ (70/75 + 10/15) και η Φιλανδή Μόμπσι Βερομάα (71/75 +12/15) για να κερδίσει τελικά το χάλκινο μετάλλιο η Ισπανίδα αθλήτρια με 13/16 έναντι 9/16 της αθλήτριας από τη Φιλανδία. Η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου, που ξεκίνησε εντυπωσιακά τις προσπάθειές της με 25/25, δεν είχε την ανάλογη συνέχεια, αφού με ένα 20/25 και ένα 21/25, ολοκλήρωσε τον προκριματικό αγώνα με 66/75 και περιορίστηκε στη 17η θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα