Αναζητείται λύση στην Ιταλία - Ύστατη προσπάθεια

Σε πλήρη εξέλιξη είναι όλα τα διεθνή μέτωπα. Στην Ιταλία λοιπόν, καθώς εκεί που αναμενόταν η ανακοίνωση και η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Ιταλίας, ο Πρόεδρος της χώρας ανέτρεψε εκ νέου το σκηνικό και έδωσε εκ νέου εντολή στον ηγέτη των Πέντε Αστέρων για σχηματισμό κυβέρνησης σε συνεργασία με το κόμμα της Λέγκας.

Λουίτζι Ντι Μάγιο και Πάολο Σαβόνα βρήκαν τη χρυσή τομή. Φαίνεται πως ο Σαβόνα συμβιβάστηκε ουσιαστικά και δεν απαιτεί πια το Υπουργείο Οικονομικών, οι πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει το Υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ όπως όλα δείχνουν η Λέγκα θα αναλάβει

και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Επικρατέστερος θεωρείται ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι, ενώ όσον αφορά στο επίμαχο Υπουργείο Οικονομικών, οι πληροφορίες θέλουν τον καθηγητή οικονομίας Τζοβάνι Τρία να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο. Σημειώνεται ότι ο Τρία είναι των ίδιων πεποιθήσεων με τον Σαβόνα, ωστόσο έχει καλές σχέσεις με τις Βρυξέλλες και την ΕΚΤ.

Πάντως, 80 μέρες μετά το ξέσπασμα της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία, αναζητείται ελπίδα, υπό την πίεση των ευρωπαϊκών αγορών. Οι Βρυξέλλες προτιμούν αυτή τη σύσταση κυβέρνησης, παρά τη διεξαγωγή νέων πρόωρων εκλογών, καθώς οι ενδείξεις οδηγούν σε συμπεράσματα που μόνο φόβο προκαλούν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ.

Ως εκ τούτου, η πρόταση για διορισμό στο Υπουργείο Οικονομικών του Τρία μοιάζει ιδανικό σενάριο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ιταλική Λα Στάμπα, ο Σαβόνα είναι ήδη σε συνάντηση με τον Σέρτζιο Ματαρέλα. Αν δεν ακολουθήσουν δηλώσεις, θα συνεχιστεί και αύριο η κατρακύλα των αγορών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και το μέτωπο της Ισπανίας καθώς φαίνεται ότι ο Μαριάνο Ραχόι χάνει τη στήριξη των Βάσκων, στην ισπανική Βουλή και η ανατροπή Ραχόι είναι προ των πυλών. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρονται ακόμη και σε παραίτηση Ραχόι.

Keywords
Τυχαία Θέματα