Αναβρασμός στα κατεχόμενα με καβγάδες εθνικιστών-Κούρδων

Θέματα υγείας, οικονομίας, οι καβγάδες μεταξύ Κούρδων και εθνικιστών φοιτητών στη Λεύκα, αλλά και η απόφαση της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» για την αγορά του πεντάστερου ξενοδοχείου Τζιασμίν στην περιοχή της Κερύνειας έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ο πολυπολιτισμικός πλούτος μας», δημοσιεύει φωτογραφίες από τις επιθέσεις της 22ας Ιανουαρίου, την αναπαράσταση κηδείας νεκρού στρατιώτη, με μαθητές, παιδιά και το γραφείο του ΑΚΡ στα κατεχόμενα. Ο τίτλος είναι ειρωνικός ως προς τις δηλώσεις του «πρωθυπουργού»

Ερχιουμάν και του Τ/κ ηγέτη σε πολιτιστική εκδήλωση στο Τρίκωμο για τον πλούτο της πολυπολιτισμικότητας, δηλώσεις που -όπως γράφει η Αφρίκα- προκάλεσαν κριτική μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις επικριτικές δηλώσεις Νετανιάχου προς τον Ερντογάν με αναφορά στην εισβολή στην Κύπρο.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «75 εκ ΤΛ για τις μεταφορές ασθενών», γράφει ότι τα τελευταία 5 χρόνια το ποσό αυτό (15,6 εκ ευρώ) χρειάστηκε για τη μεταφορά ασθενών κυρίως για ιατρικές εξετάσεις καρκινοπαθών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Αλλού γράφει ότι σε εγχείρηση στο «πανεπιστημιακό» νοσοκομείο εγγύς Ανατολή, από την καρδιά του ασθενούς αφαίρεσαν όγκο 5 εκατοστών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η «αστυνομία» θα εκπαιδεύσει 22 υπαλλήλους του «τμήματος προστασίας περιβάλλοντος», για να γίνουν επιθεωρητές κατά της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Το παζάρι για το Τζιασμίν», αναφέρεται στην απόφαση της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» να αγοράσει το ξενοδοχείο Τζιασμίν στην Κερύνεια έναντι 22,7 εκ. στερλινών από την εταιρεία Φάρος που το είχε πριν το 1974. Αλλού γράφει ότι τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην τ/κ πλευρά, έχουν φτάσει τις 25.000 οι αποφάσεις των «δικαστηρίων» για κατασχέσεις προς εξόφληση μη εξυπηρετούμενων δανείων ή άλλων οφειλών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σύλληψη ενός άνδρα που ήρθε με τουριστική βίζα στα κατεχόμενα και έστησε επιχείρηση ηλεκτρονικού τζόγου, αποκομίζοντας 534.000 ΤΛ (111.000 ευρώ περίπου).

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τα γεγονότα με φοιτητές προκαλούν φόβο», γράφει ότι οι καβγάδες μεταξύ φοιτητών στη Λεύκα, κουρδικής καταγωγής και εθνικιστών, προκαλούν φόβο και ανησυχία στους κατοίκους και τον εμπορικό κόσμο. Αλλού αναφέρεται σε επικίνδυνη ανάπτυξη του τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το νέο ογκολογικό κέντρο στη Λευκωσία είναι γεμάτο και δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλους ασθενείς.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Το φορτίο του συναλλάγματος είναι βαρύ», αναφέρεται σε δηλώσεις του «διευθυντή» του «γραφείου προγραμματισμού» για τον πληθωρισμό και τον πληθυσμό. Αλλού αναφέρει ότι γίνονται επιτέλους στο «υπεξ» οι εξετάσεις για τις θέσεις τρίτου βαθμού που είχαν παγώσει κατά την προηγούμενη «κυβέρνηση» και από τους 94 που υπέβαλαν αίτηση, 28 συμμετείχαν στις εξετάσεις, για να προσληφθούν οι 20. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η πολυκλινική στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας θα είναι πλέον ανοικτή μέχρι τις 14.30.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα