Αναβρασμός στα κατεχόμενα - Απολύσεις στον "δήμο" Γιαλούσας

Τα τεκταινόμενα στον «δήμο» Γιαλούσας με τη στάση πληρωμών των υπαλλήλων για 7 μήνες τώρα και η αντίδρασή τους στις φήμες για απόλυση, η αύξηση των μισθών στο «δημόσιο» και στους «βουλευτές», η κριτική Ελτζίλ στην τουρκική πολιτική αποικιοκρατίας έναντι της τ/κ κοινότητας, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων σήμερα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Συνέχεια στο ενέχυρο και την αποικία», αναφέρεται σε δηλώσεις του Γ.Γ. της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ εναντίον της πολιτικής της Τουρκίας για την τ/κ κοινότητα, ο οποίος είπε πως έχει

επιταχύνει τη διαδικασία "αποικιοκρατικοποίησης" του «βορρά». Σε άλλο θέμα και αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν, γράφει ότι η τ/κ πλευρά έχει αφήσει το θέμα των Βαρωσίων για μετά τη λύση και τώρα έχει προτεραιότητα το φυσικό αέριο. Αλλού γράφει ότι ο Ακιντζί επιμένει στο να μην επιστρέφει στο τραπέζι των συνομιλιών και αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Νυστέρι στη Γιαλούσα», γράφει ότι το «υπουργείο δημοσιονομικών» πλήρωσε τους απλήρωτους μισθούς των υπαλλήλων του εν λόγω «δήμου», ενώ η «κυβέρνηση» θα λάβει ριζοσπαστικά μέτρα. Αλλού γράφει ότι, ενώ στην Τουρκία το πρώτο αυτοκίνητο τοπικής παραγωγής αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021, στα κατεχόμενα το αυτοκίνητο «Γκιουνσέλ» (το επίθετο του ιδιοκτήτη του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή και επιχειρήσεων) θα βγει δύο χρόνια νωρίτερα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ηγέτες θα συναντηθούν, αλλά δεν θα είναι διαπραγμάτευση, και αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις Ακιντζί.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αδιέξοδο στη Γιαλούσα», γράφει ότι οι εργαζόμενοι στον «δήμο», που περιλαμβάνει και 12 χωριά της περιοχής, προέβησαν χθες σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, κόβοντας τον δρόμο για την Καρπασία, μετά από φήμες ότι θα απολυθούν. Αλλού γράφει ότι ο Τ/κ Αντάλ και ο Ε/κ Σταύρος, και οι δύο από την Αυστραλία, που πραγματοποιούν πορεία από την Καρπασία μέχρι την Πάφο, χθες ήταν στη Λευκωσία και βρέθηκαν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συναντήθηκαν χθες αντιπροσωπείες του ΡΤΚ και του ΑΚΕΛ και συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει επάνοδος στο τραπέζι των συνομιλιών με επίκεντρο τη λύση.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Κάθε χρόνο μεταφέρονται 20 τόνοι σκόνης», αναφέρεται στις επιπτώσεις από το φαινόμενο της σκόνης στο περιβάλλον και στον ανθρώπινο οργανισμό. Αλλού γράφει ότι το «υπουργείο εργασίας» περιόρισε τις άδειες εργασίες σε ξένους φοιτητές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Αμμόχωστο καλούν αύριο όλον τον κόσμο, όχι μόνο τους κατοίκους, να δώσουν μαζικά το παρών τους στην εκδήλωση για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η αύξηση του κόστους ζωής πρέπει να συζητηθεί», γράφει ότι λόγω της αύξησης του «κόστους ζωής» (ΑΤΑ), οι μισθοί στο «δημόσιο» αυξήθηκαν από τον Ιανουάριο κατά 7%, αλλά η αύξηση στον μισθό των «βουλευτών» έγινε αντικείμενο συζήτησης ως ειδική αύξηση. Αλλού αναφέρει ότι 33 κρατούμενοι στις κεντρικές φυλακές συνεχίζουν την απεργία πείνας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ζεύγος που φέρεται να σκότωσε άντρα με τον οποίο η γυναίκα είχε σχέση, ορίσθηκε προφυλακιστέο για 3 μήνες μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
εν λόγω, λύση, ακελ, κυπρος, νέα, ατα, απεργια, κυπε, σταση εργασιας, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, το θεμα, αυστραλια, αυτοκινητο, γυναικα, θεμα, πρωτοσελιδα, φημες, φυσικο αεριο, αυξηση, ακελ, δηλωσεις, εγινε, ειπε, εν λόγω, επιθετο, ζευγος, ζωης, κυρια, λευκωσια, λύση, μηνες, περιβαλλον, τουρκια, φυσικο, κυπε, φυλακες, ηγετες, θεματα
Τυχαία Θέματα