Αναβρασμός για την ύλη της Χημείας-Αναλαμβάνουν δράση οι Χημικοί

Σε συναγερμό τέθηκαν οι καθηγητές Χημείας μετά τις αντιδράσεις των μαθητών αλλά και άλλων εκπαιδευτικών συνόλων για την ύλη του μαθήματος στις Παγκύπριες όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε χθες από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.


Οι μαθητές εξέφρασαν μέσω του οργανωμένου τους συνόλου, την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών(ΠΣΕΜ), την αντίθεσή της με την ύλη αφού όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της « είναι τουλάχιστον δύο κεφάλαια περισσότερη από την ύλη που διδάχτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στο σχολείο» και ζητά άμεσα την επίλυση του προβλήματος.

Ως εκ

τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Χημικών Καθηγητών της ΟΕΛΜΕΚ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι πραγματοποιούν τηλεσυναντήσεις σήμερα με τους αρμόδιους φορείς.

Συγκεκριμένα γράφουν: «αναφορικά με την ύλη των παγκυπρίων εξετάσεων χημείας που ανακοινώθηκε χθές από το ΥΠΠΑΝ και λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις των συναδέλφων καθηγητών χημείας, τα οργανωμένα σύνολα των μαθητών καθώς και των γονέων ανακοινώνει ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές συναντήσεις με αρμόδιους φορείς σε μια προσπάθεια επίλυσης του πιο πάνω θέματος.

Αναμένουμε τη θετική συμβολή όλων των παραγόντων ώστε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις προς όφελος των μαθητών μας, της παιδείας και του μαθήματος της Χημείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα