Ανάβει σήμερα η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016»

Σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία θα ανάψει η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».

Η αφή θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, εκπροσώπων της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και της βραζιλιάνικης αποστολής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Ρίο

2016» Κάρλος Νούζμαν.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το ιερό Φως του Ολυμπισμού θα γεννηθεί στα χέρια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου που θα μεταλαμπαδεύσει τη Φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια.

Επόμενος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο, εκπροσωπώντας τη Βραζιλία.

Το χορευτικό μέρος της Τελετής που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα και θα το εκτελέσουν οι 29 Ιέρειες, ενώ θα υπάρχουν και 13 χορευτές και τέσσερις κορασίδες.

Χθες με απόλυτη επιτυχία έγινε στο Ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία η επίσημη πρόβα για την Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».

Η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου, στα χέρια της Πρωθιέρειας, μπροστά στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών και πολλών παιδιών από τα σχολεία του Νομού Ηλείας, που παρακολούθησαν την επίσημη πρόβα, η οποία έγινε κάτω από άψογες καιρικές συνθήκες.

Ακολούθησε και η δοκιμή στο τελετουργικό του χορού, που έχει εμπνευστεί η Χορογράφος, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Στο τέλος της επίσημης πρόβας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε την Πρωθιέρεια, την Χορογράφο, τον Συνθέτη, τις Ιέρειες και όλους τους συντελεστές των Τελετών της Φλόγας για τη σπουδαία και ανιδιοτελή προσφορά τους.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς πάρα πολλοί ήταν οι απεσταλμένοι που παρακολούθησαν την επίσημη πρόβα από τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου και από 20 συνολικά χώρες.

Το σημερινό πρόγραμμα της Τελετής Αφής έχει ως ακολούθως:

12:00: Έναρξη Τελετής, Σχηματισμός Ολυμπιακών κύκλων, 12:07: Ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου, Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας, Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου Βραζιλίας, Έπαρση Σημαίας Βραζιλίας, 12:11: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου Ελλάδας, Έπαρση Ελληνικής Σημαίας, Απαγγελία αποσπάσματος του ποιήματος «ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» του Τάκη Δόξα από τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου, Χαιρετισμός Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιου Κοτζά, Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016» Carlos Nuzman, Χαιρετισμός Προέδρου Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach, 12:23: Χαιρετισμός Προέδρου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Ι. Καπράλου, 12:26: Είσοδος επισήμων στο Ναό της Ήρας, 12:32: Τελετουργικό Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ναό της Ήρας, Είσοδος Πρωθιέρειας και Ιερειών με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο, Χορογραφία Ιερειών, 12:50: Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Πρωθιέρεια στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, Αναχώρηση πρώτου Λαμπαδηδρόμου για το Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερτέν, Έναρξη Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα