Αναβαθμίζονται οι στάσεις λεωφορείων στην επαρχία Λάρνακας

Σε Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας εφαρμόζεται το Μνημόνιο που υπεγράφη χθες στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για αναβάθμιση στάσεων/στεγάστρων.


Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι υπογράφηκε χθες στο Υπουργείο Μεταφορών «το πρώτο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και των Δήμων και Κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας, για διαμόρφωση

σύγχρονων στάσεων και στεγάστρων λεωφορείων και αναβάθμιση των σχετικών υποδομών. Μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο προβλέπει την αναβάθμιση των δημόσιων μεταφορών ανά το παγκύπριο και ειδικότερα την αναβάθμιση των στάσεων/στεγάστρων στη Λάρνακα».

Προστίθεται ότι «το Μνημόνιο ανοίγει τον δρόμο για δομημένη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών για τη δημιουργία επενδυτικού πλάνου και υλοποίησης των τόσο απαραίτητων σύγχρονων υποδομών για δημόσιες μεταφορές στους Δήμους και Κοινότητες της Λάρνακας. Στόχος μας είναι πάντα η εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινού που επιθυμεί να χρησιμοποιεί τις δημόσιες μεταφορές».

Σε χαιρετισμό της μετά την υπογραφή του Μνημονίου, η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι υποδομές των στεγάστρων και των στάσεων αποτελούν και ένα σημαντικό κίνητρο για να στρέψουμε τον κόσμο προς την χρήση των δημόσιων μεταφορών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το κυκλοφοριακό και τους ρύπους στο περιβάλλον».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ευχαρίστησε την Υπουργό και ανέφερε ότι ο Δήμος Λάρνακας χαιρετίζει αυτή την σημαντική προσπάθεια του Υπουργείου Μεταφορών, καθότι το θέμα της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών των δημόσιων μεταφορών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με την παροχή διευκολύνσεων. «Ο Δήμος έχει αναγνωρίσει εξαρχής την ανάγκη και έτσι προχώρησε στην καταγραφή των στάσεων που χρήζουν αναβάθμισης αλλά και αυτών που πρέπει να δημιουργηθούν για καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του κοινού», είπε.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το Μνημόνιο εφαρμόζεται στους Δήμους Λάρνακας, Αθηένου, Λιβαδιών, Αραδίππου και Δρομολαξιάς - Μενεού, καθώς και στις Κοινότητες Δελίκηπου, Καλαβασού, Κιτίου, Κόρνου, Μαζωτού, Μαρωνίου, Μεννόγιας, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Ορμήδειας, Ορόκλινης, Περβολιών, Πύλας, Πυργών, Σκαρίνου και Χοιροκοιτίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα