Αναβάλλουν μεταγγίσεις Ατόμων με Θαλασσαιμία λόγω ελλείψεων σε γιατρούς

Παράπονα εκφράζουν Θαλασσαιμικά Άτομα λόγω των αναβολών και μεταφοράς ημερών και ωρών των μεταγγίσεων των Ατόμων με Θαλασσαιμία από το τμήμα Θαλασσαιμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, εξαιτίας συχνής έλλειψης/απουσίας Ιατρών χωρίς αντικατάσταση από άλλους Ιατρούς.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με το παρόν μήνυμα θα ήθελα να εκφράσω το παράπονο εκ μέρους μεγάλης μερίδας Θαλασσαιμικών Ατόμων, λόγω των αναβολών και μεταφοράς ημερών και ωρών των μεταγγίσεων των Ατόμων με Θαλασσαιμία από το τμήμα Θαλασσαιμίας

στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, λόγω συχνής έλλειψης/απουσίας Ιατρών χωρίς αντικατάσταση από άλλους Ιατρούς. Αναγκαζόμαστε να ακυρώνουμε όλο το πρόγραμμα της καθημερινότητας μας και άλλα σημαντικά συμβάντα με αντίκτυπο πάντα εξαιτίας αυτής της κατάστασης η οποία έπρεπε να επιλυθεί από το ΓΕΣΥ και ΟΚΥΠΥ που είναι υπεύθυνοι και υπόχρεοι με βάση την σύμβαση και τον ρόλο που διαδραματίζουν στα θέματα υγείας, έτσι ώστε να έχουν όλοι οι ασθενείς και κυρίως οι χρόνιοι ασθενείς μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Με τα πιο πάνω καταπατούν τα δικαιώματα των Θαλασσαιμικών και άλλων ως ασθενείς που δήθεν επωφελούνται των υπηρεσιών του ΓΕΣΥ το οποίο πληρώνουν με τις εισφορές τους. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν Ιατροί να αντικαθιστούν τους Ιατρούς που απουσιάζουν συχνά είτε σε διακοπές είτε για λόγους ασθενείας κτλ με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται ντόμινο εφέ στις ζωές των θαλασσαιμικών, της οικογένειας και όσους τους περιβάλλουν.

Άτομο με Θαλασσαιμία που αναζητά ανάληψη ευθυνών από το ΓΕΣΥ, ΟΚΥΠΥ και κυρίως από την Υπουργό που υποσχέθηκε εδώ και μήνες ότι θα επιληφθεί του θέματος αυτού ενώ αυτό παραμένει ως έχει και χειροτερεύει...

Διαβάστε επίσης: Bρετανία: Ενέκρινε το προϊόν Casgevy για τη θεραπεία θαλασσαιμίας και αναιμίας

Keywords
Τυχαία Θέματα