Αναβάλλει λόγω κορωνοϊού η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» τις αιτήσεις

Η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» ανακοίνωσε ότι αναβάλλει μέχρι νεωτέρας την λήψη αιτήσεων ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ο «πρόεδρος» της «επιτροπής», Αϊφέρ Σαϊντ Ερκμέν ανέφερε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι μετά τις αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» στις 14 και 22 Μαρτίου, η «επιτροπή» έχει σταματήσει από τις 16 του μήνα να δέχεται αιτήσεις. Θα ανακοινώσει εν ευθέτω χρόνο πότε θα αρχίσει να δέχεται και πάλι, συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, η «αστυνομία» ανακοίνωσε την έναρξη εφαρμογής συστήματος αποστολής μηνυμάτων μέσω whatsapp

για όσους θέλουν να βγουν από το σπίτι τους για συγκεκριμένους λόγους, μετά την απόφαση για μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Η «αστυνομία» θα δίδει άδειες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε περιπτώσεις που χρήζουν ανάγκης. Τα νούμερα κινητών τηλεφώνων που δίδονται χειρίζονται στα κεντρικά του «αρχηγείου αστυνομίας» και ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις εξόδου μέσω μηνυμάτων θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά μεταξύ 06.00 – 18.00 και Σαββατοκύριακα 07.00 – 13.00.

Στο μεταξύ, η «αστυνομία» ανακοίνωσε ότι εντός 24ωρου προέβη σε συλλήψεις 47 μεμονωμένων ατόμων για παραβίαση της μερικής απαγόρευσης κυκλοφορίας και 7 ατόμων, ιδιοκτήτες και προσωπικό καταστημάτων εστίασης που παράνομα άνοιξαν. Οι περισσότερες παραβιάσεις έγιναν στην «επαρχία» Κερύνειας.

Μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε και η «διοίκηση» των τ/κ «ειρηνευτικών δυνάμεων», όπως ονομάζεται ο κατοχικός στρατός, που δημιούργησε στρατηγείο και κέντρο με στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό. Περιορίζονται επίσης οι έξοδοι από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αυξάνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι εντός αυτών, όσοι ήρθαν στα κατεχόμενα πρόσφατα παρακολουθούνται από το στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό σε συντονισμό με το «υπουργείο υγείας» και τους «δήμους».

Χθες το «υπουργείο παιδείας» ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Εξάλλου, ο "δήμαρχος" Γιαλλούσας ανακοίνωσε ότι επειδή εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στο "δήμο" θα γίνουν έλεγχοι σε 42 άλλα άτομα, επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα