Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό στα κατεχόμενα

Τα τέσσερα κόμματα της λεγόμενης αντιπολίτευσης φαίνεται πως οδεύουν προς τετρακομματική λεγόμενη «κυβέρνηση», αφήνοντας, μάλιστα εκτός το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, του Χουσείν Οζγκιοργκιούν, που κέρδισε την εκλογική αναμέτρηση.

Προς τετρακομματική «κυβέρνηση» πάνε τα κατεχόμενα

Ο Χουσείν Οζγκιοργκιούν δήλωσε ότι παρά την θέληση του κόσμου, υπάρχουν κινήσεις για συμμαχία τεσσάρων κομμάτων, κάνοντας λόγο για «πολιτικό πραξικόπημα».

Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, είπε, αναμένεται να δώσει εντολή σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, σημειώνοντας ότι το Κόμμα

Εθνικής Ενότητας είναι το πρώτο κόμμα σε όλες τις περιφέρειες.

Όπως είπε η παραίτηση της λεγόμενης «κυβέρνησης» θα δοθεί στις 10.30 στον κ. Ακιντζί και αναμένεται ο Τ/κ ηγέτης να δώσει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, ύστερα από την τελετή ορκωμοσίας στις 22 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα αποφάσισε χθες βράδυ ομόφωνα, ύστερα από συνεδρία, να εξουσιοδοτήσει τον ηγέτη του, Τουφάν Ερχουρμάν, για τον σχηματισμό συμμαχίας τεσσάρων κομμάτων.

Αν τα άλλα τρία κόμματα είναι στο σημείο για συναντήσεις, ο ηγέτης και η συνέλευση του κόμματος έχουν εξουσιοδότηση να κάνουν συναντήσεις, δήλωσε ο Τουφάν Ερχουρμάν, μετά τη συνεδρίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα