Ανατροπή από Τζιωνή: Σε αυτές τις κατηγορίες παραδέχθηκε ενοχή

Ανατροπή σημειώθηκε σήμερα στη δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο, με τον κατηγορούμενο Λοΐζο Τζιωνή να αλλάζει απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, ο Τζιωνής παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες της ληστείας, της νυχτερινής ληστείας, της απαγωγής και της κατοχής επιθετικών όπλων.

Εξάλλου, ένταση μεταξύ δικηγόρου του Τζιωνή και Κατηγορούσας Αρχής με αφορμή την αντεξέταση του πρώτου στην μαρτυρά του ΤΑΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν «ατάκες τύπου να χαμηλώσετε τους τόνους,

είναι παραπλανητικό».

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της Πέμπτης (20/6) ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο κατηγορούμενος ζήτησε όπως του δοθεί ο λόγος για να απευθυνθεί προς το δικαστήριο.

Αμέσως, ο δικηγόρος του Ανδρέας Αναστασίου ζήτησε να του δοθεί κάποιος χρόνος προκειμένου να διαβουλευθεί με τον πελάτη του, με τον οποίο δεν κατέστη δυνατόν, όπως είπε, να συναντηθεί χθες στις Κεντρικές Φυλακές όπου κρατείται.

Ωστόσο, ο Τζιωνής επέμενε να του δοθεί ο λόγος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν χρειάζομαι χρόνο».

Ερωτηθείς από το δικαστήριο τι είναι αυτό που θέλει να πει, ο κατηγορούμενος είπε «θέλω να αλλάξω απαντήσεις στις κατηγορίες που με βαρύνουν».

Ακολούθως, το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για λίγα λεπτά, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση μεταξύ του κατηγορούμενου και του δικηγόρου του.

Μετά το διάλειμμα, ο δικηγόρος του Τζιωνή ζήτησε αναβολή της διαδικασίας προκειμένου να συναντηθεί με τον πελάτη του στις Κεντρικές Φυλακές και να μιλήσουν αναφορικά με το αίτημά του «για αλλαγή απάντησης σε κάποιες κατηγορίες».

Είπε ότι θέλει να δει τον πελάτη του για να του εξηγήσει «περισσότερα πράγματα» και να μιλήσουν για κάποια θέματα που ο ίδιος θέλει να μεταφέρει στην Κατηγορούσα Αρχή.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου ξεκαθάρισε από την πλευρά της ότι «παραδοχές επί προϋποθέσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Η κα. Ευθυβούλου διερωτήθηκε εάν δεοντολογικά μπορεί να μείνει απαθής και εάν μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος  έχει αποφασίσει να παραδεχτεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

«Δεν είναι θέμα ούτε δικηγόρων ούτε δικαστηρίου», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κατηγορούσα Αρχή δεν έχει τίποτε να πει σε αυτό το στάδιο.

Η Κατηγορούσα Αρχή, ως επίσης και οι άλλοι δύο συνήγοροι υπεράσπισης, δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα για αναβολή της υπόθεσης μέχρι αύριο, το οποίο και ενέκρινε το δικαστήριο. Η αυριανή υπόθεση είναι ορισμένη για τις 9 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα