Αναταραχές για τετράμηνα-Βλέπουν Προδρόμου οι καθηγητές,ψήφισμα οι μαθητές

Για άλλη μια φορά ταράζουν τα ήσυχα νερά του τομέα της Παιδείας, οι εξετάσεις τετραμήνων. Από τη μια η οργάνωση των καθηγητών θα έχει αύριο(σ.σ.Τετάρτη) συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας με σκοπό να μεταφέρουν τις εισηγήσεις για αλλαγές στα τετράμηνα και από την άλλη, οι μαθητές δια της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), θα προχωρήσουν. –το πρωί της ίδιας μέρας-, σε ψήφισμα για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα .

Στην εκπομπή  «Μεσημέρι και Κάτι», βρέθηκε ο βοηθός Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, 

ο οποίος σχολίασε την απόφαση των μαθητών για ψήφισμα αλλά και την συνάντηση με τον υπουργό.

«Είναι σεβαστές οι απόψεις των μαθητών. Εμείς πιστεύουμε όμως ότι με τις εισηγήσεις που θα υποβάλουμε στον υπουργό Παιδείας μπορούν να λυθούν πολλά προβλήματα. Μόνο με διάλογο μπορούν να λυθούν. Αν δε τα βάλουμε κάτω και μείνουν όπως είναι θα έχουμε και του χρόνου προβλήματα», εξήγησε ο κος Πολυβίου.

Παραθέτοντας την πρόβλεψή του ο κος Πολυβίου ανέφερε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ. «Μέσα στα σχολεία υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν θέλουν να βγουν έξω για να διαμαρτυρηθούν. Σε σχολεία κατά τη διάρκεια των δύο εκδηλώσεων απουσίαζαν μόνο δύο παιδιά από κάθε αίθουσα».

Η ΠΣΕΜ
Από την άλλη ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος,  ανέφερε πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα  θα το σεβαστούμε.

Απευθυνόμενος στον κ. Πολυβίου, ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, σημείωσε πως «βλέπουμε ότι ο υπουργός Παιδείας σε χθεσινές του δηλώσεις, έχει αναφερθεί στους καθηγητές και τους γονείς για σύγκλιση χωρίς αναφερθεί καν στην άποψη των μαθητών. Έχουμε ετοιμάσει συμβιβαστική πρόταση αλλά έχουμε και κάποιες κόκκινες γραμμές».

Οι γονείς

Αν και δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία συνάντησης των οργανωμένων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, με τον υπουργό Παιδείας, έχουν ετοιμάσει εισηγήσεις οι οποίες έχουν συγκλίσεις με αυτές των καθηγητών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Χαράλαμπος Διονυσίου.

«Υπάρχουν συγκλίσεις στις εισηγήσεις μας με την ΟΕΛΜΕΚ. Υπάρχουν προβλήματα και καταγράψαμε τις εισηγήσεις μας», είπε

Όσον αφορά την απόφαση των μαθητών, ο κος Διονυσίου ανέφερε ότι είναι σεβαστή η αποχή των μαθητών. «Προσπάθειά μας είναι να πείσουμε τα παιδιά ότι οι εισηγήσεις μας είναι υπέρ των παιδιών».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα