Αναστολή εργασιών σε εργοστάσια παραγωγής χαλλουμιού στα κατεχόμενα

Οι δραστηριότητες των επιχειρήσεων γαλακτοκομικών προϊόντων με την επωνυμία «Yasmin Hellimleri» και «Dilekkaya Hellimleri» ανεστάλησαν με την αιτιολογία ότι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα κριτήρια υγιεινής των τροφίμων, αναφέρει σήμερα η Γενί Ντουζέν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η «μονάδα δημόσιας υγείας» του «τμήματος κτηνιατρικών υπηρεσιών» έδωσε στη δημοσιότητα την «Έκθεση Επιθεωρήσεων Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με την έκθεση, τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν επιθεωρήσεις υγιεινής τροφίμων σε 17 εργοστάσια γαλακτοκομικών προϊόντων, 15 συσκευαστήρια μελιού,

36 κρεοπωλεία, 2 σφαγεία βοοειδών, 1 εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων κρέατος και 26 φάρμες αιγοπροβάτων και βοοειδών για την πιστοποίηση ΠΟΠ στο πλαίσιο της καταχώρησης του χαλλουμιού.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 400 κιλά κρέατος, τα οποία βρέθηκαν αλλοιωμένα λόγω μη διατήρησης σε συνθήκες κατάλληλες για την υγιεινή των τροφίμων, στην επιχείρηση με την επωνυμία «Şem's Et Pazarı» που λειτουργεί στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Διαβάστε επίσης: Έρχουρμαν: Αντιμέτωποι με αφανισμό οι Τουρκοκύπριοι

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα