Αναστολή απεργίας οδηγών ΜΜΜ και ταξί στα κατεχόμενα

Επιτεύχθηκε συμφωνία για αναστολή της απεργίας και των διαμαρτυριών των οδηγών μέσων μαζικής μεταφοράς μέχρι την Παρασκευή στα κατεχόμενα, αφού ο πρόεδρος του τ/κ συνδέσμου επιχειρηματιών σύγχρονων δημοσίων οχημάτων (Kar-İş), Φουάτ Τοπάλογλου, δήλωσε ότι ο «πρωθυπουργός» Φαΐζ Σουτζούογλου τους υποσχέθηκε πως θα υπάρξει αποτέλεσμα στο θέμα του μαζούτ μέχρι τότε και ως εκ τούτου αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά τις μαζικές μεταφορές.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο «μπαϊράκ» μεταδίδει ότι τροποποιήθηκε ο «κανονισμός

που ρυθμίζει τις αρχές τιμολόγησης των πετρελαϊκών προϊόντων» κατά τρόπον ώστε να καθίσταται δυνατή η ρύθμιση των τιμών των καυσίμων κάθε εργάσιμη μέρα. Σχετική απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» δημοσιεύθηκε χθες στην «επίσημη εφημερίδα» και τέθηκε σε ισχύ μέχρι τις 15 Αυγούστου 2022.

Χθες η Kar-İş  και η τ/κ ένωση μαζικών μεταφορέων (KTTTB) πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, την οποία στήριξε και η ένωση οδηγών ταξί. Αίτημα των διαμαρτυρομένων ήταν η παροχή καυσίμων στους επαγγελματίες οδηγούς, χωρίς φόρους και ΦΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα