Αναστάτωση γονιών από μήνυμα Σχολείου για την μη χρήση μάσκας

Καταγγελίες έφτασαν στο SigmaLive, για μήνυμα που δέχθηκαν γονείς στο κινητό τους τηλέφωνο από σχολείο της Μέσης Εκπαίδευσης, με το οποίο τους ενημερώνει πως μετά την ανακοίνωση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους από τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα και εκτός των αιθουσών.

Στο μήνυμα εκτός από την σχετική ενημέρωση αναφέρεται πως «αν δεν συμμορφωθούν θα κληθεί η Αστυνομία για εξώδικα σύμφωνα με διάταγμα του Υπουργείου Υγείας».

Οι γονείς των παιδιών θεωρούν

πως το μήνυμα αυτό προκαλεί αίσθημα φόβου τόσο στους ίδιους όσο και στα παιδιά τους.

Σημειώνεται σύμφωνα με το διάταγμα η μη τήρηση των μέτρων αποτελεί παραβίαση Διατάγματος από τον ίδιο τον πολίτη και το πρόστιμο των €300 βαραίνει τον ίδιο τον πολίτη και όχι την επιχείρηση/υποστατικό.

Διαβάστε επίσης: Πέραν των 20 σχολείων&περισσότεροι από 350 μαθητές επηρεάστηκαν από κορωνοϊό

Γονιός δέχθηκε απειλές από τον Διευθυντή

Σε δημόσια καταγγελία στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι»  προχώρησε για το ίδιο θέμα πατέρας παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο κος Ιωάννης ανέφερε πως μετά το μήνυμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή του σχολείου ο οποίος τον απείλησε ότι αν δεν διαγράψει την ανάρτησή του από το facebook θα προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον του.

Επίσης ζήτησε όπως τα παιδιά του δεν παρουσιαστούν στο σχολείο της Δευτέρα.

«Θεώρησα σωστό να καλέσω στη γραμματεία και μιλώντας με τον Διευθυντή του είπα πως θα μπορούσε να στείλει το μήνυμα με διαφορετικό τρόπο, να μην είναι τόσο απειλητικό. Άρχισε να μου φωνάζει επειδή ανάρτησα το μήνυμα στην προσωπική μου σελίδα στο facebook και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά από πέντε λεπτά με κάλεσε η γραμματεία αφήνοντάς μου μήνυμα από τον Διευθυντή, ότι αν δεν διαγράψω το μήνυμα θα γίνει καταγγελία προς το πρόσωπο μου και τα παιδιά μου θα πρέπει να μην παρουσιαστούν τη Δευτέρα στο σχολείο», είπε.

Στη συνέχεια προχώρησα σε αναφορά στην Αστυνομία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα