Αναστασιάδης-Ομήρου αλληλοενημερώθηκαν

Για τα αποτελέσματα των επαφών του στη Ρωσία, τις αντιδράσεις που υπήρξαν, τις εξελίξεις στο κυπριακό αλλά και τα θέματα οικονομίας, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης στο προεδρικό μέγαρο, στα πλαίσια των περιοδικών συναντήσεων για αλληλοενημέρωση, οι δύο αλληλοενημερώθηκαν για σειρά καίριων ζητημάτων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος τον ενημέρωσε

εκτενώς για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στη Ρωσική Ομοσπονδία, τις συναντήσεις που είχε εκεί, τις συμφωνίες που συνομολογήθηκαν και για την επίσκεψη του στο Μπαχρέιν. Από δικής του πλευράς ο Γιαννάκης Ομήρου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσφατη επίσκεψη του στην Τσεχία και για τις εκεί συναντήσεις του.

«Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη στη Ρωσική Ομοσπονδία και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ορισμένες χώρες, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, θα πρέπει να πω ότι αυτές οι αντιδράσεις είναι απολύτως αδικαιολόγητες, θα έλεγα και απαράδεκτες, διότι δεν είναι δυνατόν να ζητούν από την Κυπριακή Δημοκρατία να παραμένει ‘γυμνή’ από συμμαχίες και ερείσματα, όταν μάλιστα αυτές οι συγκεκριμένες χώρες, που παρουσιάζονται ως παραπονούμενες και ότι έχουν θιγεί, τηρούν σε ό,τι αφορά το κυπριακό πρόβλημα μια στάση που δεν είναι καθόλου συμβατή με το διεθνές δίκαιο, μια στάση που δεν είναι ποσώς καταδικαστική για τη συνεχιζόμενη τουρκική έκνομη συμπεριφορά στην Κύπρο – αναφέρομαι στη συνεχιζόμενη τουρκική στρατιωτική κατοχή – αλλά και τις πρόσφατες επιδρομικές ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος έθεσε επίσης την έντονη ανησυχία του για τα όσα διαδραματίζονται γύρω από το θέμα της διαχείρισης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι ένα θέατρο του παραλόγου, ανέφερε ο Γιαννάκης Ομήρου.

«Δύο χρόνια μετά την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, η Αρχή Εξυγίανσης έχει αποτύχει παταγωδώς να προχωρήσει τις διαδικασίες για ικανοποίηση των πιστωτών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Η δική μου θέση, την οποίαν κατέθεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα, είναι απλή και σαφής, ότι θα πρέπει να αποδοθεί η ευθύνη διαχείρισης της πρώην Λαϊκής και των περιουσιακών της στοιχείων στους πιστωτές της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος μετά από την πλήρη αποτυχία της Αρχής Εξυγίανσης να εκπληρώσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της, όπως καθορίζονται από τη νομοθεσία», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα