Ανάσα για τους πολίτες τα έκτακτα μέτρα – Αυξάνεται 5% το επίδομα τέκνου

Μέτρα για στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση χθες έλαβε μια πολιτική απόφαση πάρα πολύ μελετημένα αφού προηγούμενος εξέτασε τις ανάγκες, τις προκλήσεις, τις ανησυχίες αλλά κυρίως τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους».

Αναφερόμενη στην αύξηση του επιδόματος τέκνου είπε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο για πολλούς λόγους. «Καταρχάς αυτό το μετρό έχει ένα δημοσιονομικό

κόστος ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Από την απόφαση αυτή θα επωφεληθούν περίπου 60 χιλιάδες νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνου.
Το επίδομα τέκνου έχει εισοδηματικά κριτήρια. Για παράδειγμα εάν μια οικογένεια έχει εισόδημα μέχρι 19,5 χιλιάδες ευρώ και έχει τρία τέκνα το επιπλέον ποσό που θα πάρει με το 5% είναι 178  ευρώ αν έχει τέσσερα τέκνα είναι 380 ευρώ» εξήγησε.

Δείτε επίσης: Τόσα λεφτά θα γλιτώσουν οι καταναλωτές από την έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος

Επισήμανε ότι τα μέτρα που έλαβε χθες η κυβέρνηση είναι ανακουφιστικά και σε καμία περίπτωση δεν είναι μέτρα που απαντούν στα αιτήματα των ομάδων του πληθυσμού. «Αυτά τα μέτρα είναι στο τραπέζι και συζητούνται. Πολλά εξ αυτών βρίσκονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης και εμείς έχουμε εντολή να τα υλοποιήσουμε».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχουν μπει στη διαδικασία αναβάθμισης του ΕΕΕ.

«Η προσπάθεια αυτή και τα μέτρα απευθύνονται τόσο στα μεσαία όσο και στα πιο χαμηλά εισοδηματικά στρώματα ως μια στήριξη, ως μια ενίσχυση ώστε να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια, η απαραίτητη ανάσα» είπε.

Διαβάστε επίσης: Πολίτες για μέτρα - «Παριορκά στον άρρωστο ώσπου να φκει η ψυσιή του» (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα