Ανάπτυξη συνεργατικού θεσμού σε μη πιστωτικούς τομείς

Την περαιτέρω ανάπτυξη του συνεργατικού θεσμού στην Κύπρο σε νέους τομείς του μη πιστωτικού τομέα, συζήτησαν κρατικές υπηρεσίες με την Ομάδα Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι αρμόδια για παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Κύπρο.

Σε δηλώσεις, ύστερα από πρωινή συνάντηση με την Ομάδα Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή τεχνικής βοήθειας, η οποία βρίσκεται στην

Κύπρο ενόψει και της παρουσίας στο νησί της Τρόικας, ο Ανώτερος Λειτουργός της Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών Ανδρέας Χριστοδούλου είπε στο ΚΥΠΕ ότι το θέμα της συνάντησης ήταν η παροχή τεχνικής βοήθειας από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του συνεργατικού θεσμού στην Κύπρο, η οποία θα αφορά ίδρυση νέων συνεργατικών και ενίσχυση των υφισταμένων σε νέους τομείς του μη πιστωτικού τομέα, οι οποίοι θα κριθεί ότι είναι πρόσφοροι για την Κύπρο.

Αναφερόμενος στις προτάσεις που κατέθεσε για το θέμα η Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων, θέματα αγροτουρισμού, μικρών μονάδων επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων.

"Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο και να λάβουμε τεχνογνωσία από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ τέτοιους τομείς μη πιστωτικούς", πρόσθεσε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
τεχνική βοήθεια της ευρωπαίκής επιτροπής στην υπηρεσία συνεργατικών εταιρειών
Τυχαία Θέματα