Ανάπτυξη 0,4% το Γ' τρίμηνο για την βρετανική οικονομία

Η ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών οδήγησε σε περαιτέρω ανάπτυξη την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το γ΄ τρίμηνο, σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και τα οποία, ωστόσο, είναι απίθανο να ωθήσουν την αύξηση του ετήσιου ΑΕΠ πάνω από τη ζοφερή κυβερνητική πρόβλεψη, καθώς η χαμηλή παραγωγικότητα και το Brexit πλήττουν τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 0,4% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ελαφρά αύξηση από

την ανάπτυξη 0,3% που καταγράφηκε το β' τρίμηνο, σύμφωνα με τη βρετανική Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας την αρχική εκτίμηση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι τα στοιχεία δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5% το τρέχον έτος, ποσοστό που είναι σύμφωνο με τις τελευταίες επικαιροποιημένες προβλέψεις της κυβέρνησης.

Στον ετήσιο προϋπολογισμό, ο οποίος παρουσιάστηκε την Τετάρτη στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ υποβάθμισε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της οικονομίας μέχρι το 2021.

Το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 1,5%, το 2018 κατά 1,4%, το 2019 και το 2020 κατά 1,3% και το 2021 κατά 1,5%, ρυθμοί χαμηλότεροι από αυτούς που αναμένονταν προηγουμένως, δήλωσε ο κ. Χάμοντ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα