Άναψαν τα αίματα στην Επ.Παιδείας στη συζήτηση για τα κλιματιστικά στα σχολεία

Άναψαν τα αίματα στην Επιτροπή Παιδείας στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη συζήτηση για τα κλιματιστικά στα σχολεία.

Όλα άρχισαν όταν το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου εξέφρασε την άποψή του για το θέμα των κλιματιστικών στις τάξεις. Οι επιστήμονες του ΕΤΕΚ εξέφρασαν την θέση ότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν πρέπει να προχωρήσει στην εγκατάσταση κλιματιστικών,

λόγω της μικρής έκτασης που έχουν οι σχολικές αίθουσες.

Η Επιτροπή συνεδριάζει στην παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Πρόδρομου Προδρόμου ο οποίος εξέφρασε την λύπη του για την άποψη του ΕΤΕΚ την στιγμή που έχουμε 100 χιλιάδες μαθητές στα σχολεία χωρίς κλιματισμό και που την ίδια ώρα όλη η Κύπρος κλιματίζετε.

Παράλληλα ο κος Προδρόμου τόνισε πως σε ότι αφορά την αύξηση του ενεργειακού φορτίου αυτό έχει ήδη γίνει σε 80 σχολεία με φωτοβολταϊκά ενώ επικαλέσθηκε και σχετικές μελέτες για τον επικίνδυνο θερμικό φόρτο στα σχολεία.

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης, Μιχάλης Γιωργάλλας ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας αναφερόμενος στην άποψη της ΕΤΕΚ να μην γίνεται παραγκωνισμός των επιστημόνων ενώ διερωτήθηκε «γιατί θυμηθήκαμε ξαφνικά τα παιδιά 6 μήνες πριν τις Βουλευτικές».

Από πλευράς Οικολόγων, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου συμφώνησε με τους επιστήμονες της ΕΤΕΚ λέγοντας πως «δεν πρέπει να συζητούμε μόνο για κλιματισμό αλλά πρέπει να έχουμε δύο στόχους άνετες θερμοκρασίες  αλλά και καλό επίπεδο αέρα».

Από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, συμφώνησε απόλυτα με την δήλωση του υπουργού λέγοντας πως «οι συνθήκες εργασίες είναι ανυπόφορες ενώ επικαλέστηκε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που αναφέρει ότι στους χώρους εργασίας η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 24 βαθμούς Κελσίου και να μην υπερβαίνει τους 26! Στις αίθουσες μας, όπως είπε έχουμε 35 βαθμούς Κελσίου».

Από την άλλη ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας,  χαιρέτησε τις προθέσεις του Υπουργού Παιδείας ζητώντας να τα δει και γραπτώς την πρόταση.

Το κείμενο ανανέωνεται 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα