Αναντολού: Συνεργείο του TRT συνελήφθη χωρίς λόγο στην Ελλάδα

«Συνεργείο του TRT συνελήφθη χωρίς λόγο στην Ελλάδα για 3,5 ώρες» μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ‘Αναντολού’, φιλοξενώντας δηλώσεις του Τούρκου δημοσιογράφου Φατίχ Σαμπουντζού σχετικά με το γεγονός.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο δημοσιογράφος Φατίχ Σαμπουντζού, ο εικονολήπτης Ουφούκ Καραγκιούλ και ο οδηγός του συνεργείου Μετίν Ταλού συνελήφθησαν

χθες Σάββατο από την ελληνική αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη ενώ έκαναν γυρίσματα για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016.

Σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο ο Τούρκος δημοσιογράφος Φατίχ Σαμπουντζού αναφέρει ότι η ελληνική αστυνομία χωρίς να επιδείξει κανένα έγγραφο τους συνέλαβε με άγριο τρόπο και για 3,5 ώρες χωρίς να τους ανακρίνουν τους κράτησαν στο αστυνομικό τμήμα.

«Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν έχω δει ούτε και σε αυτές που θεωρούνται οι χειρότερες χώρες του κόσμου. Ο τρόπος που μας συνέλαβαν και η βία που μας άσκησαν ήταν πολύ άσχημη. Λυπάμαι πολύ. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχω βιώσει τέτοια αγριότητα», δήλωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

«Χωρίς να ρωτήσουν το ο,τιδήποτε άνοιξαν τις πόρτες, μας πήραν τα τηλέφωνα από τα χέρια μας και με άγριο τρόπο μας έπιασαν από τον αυχένα και μας έβαλαν μέσα στα οχήματά τους. Πήραν από τις τσέπες μας τα πορτοφόλια, τα έγγραφά μας, τις σημειώσεις μας, ό,τι υπήρχε μας το πήραν. Έπειτα μας έβαλαν σε ξεχωριστά αυτοκίνητα και μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης. Δεν μας ανέκριναν. Κατέγραφαν επί 3 ώρες τις πληροφορίες από τα τηλέφωνά μας. Πήραν μέχρι και τις κάρτες μας. Μέχρι και τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ήλεγξαν», όπως περιέγραψε ο Σαμπουντζού στο πρακτορείο ‘Αναντολού’, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί αντέγραψαν ακόμη και τους κωδικούς των τηλεφώνων τους.

«Λέγοντάς μας ότι δεν χρειάζεται να μας εξηγήσουν τίποτα, μετά από 3,5 ώρες μας είπαν ότι απλά έκαναν έναν έλεγχο ρουτίνας και μας άφησαν ελεύθερους. Μας παρέδωσαν και το αυτοκίνητό μας, το οποίο όμως είχαν κάνει άνω κάτω. Τίποτα δεν ήταν στη θέση του. Οι αποδείξεις που είχαμε και οι λογαριασμοί επίσης είχαν χαθεί», αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Μετά το περιστατικό ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ‘τουρκικής’ μειονότητας της Δυτικής Θράκης και ο ψευδο-μουφτής της Κομοτηνής, Ιμπραχίμ Σερίφ, επισκέφτηκαν το συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης του TRT στο ξενοδοχείο που διέμεναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα