Αναντολού για Καμμένο: Aνεύθυνος πολιτικός παλεύει για καριέρα του

Ένα ρέκβιεμ στον Πάνο Καμμένο επιχειρεί σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας ‘Αναντολού’ με ένα άρθρο-ανάλυση για τον πρώην υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Στον τίτλο του τον χαρακτηρίζει ‘ανεύθυνο πολιτικό’, έναν χαρακτηρισμό που του απέδιδε συχνά πυκνά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όταν εξέδιδε ανακοινώσεις που αφορούσαν αντίδραση στον Πάνο Καμμένο.

Ενώ παράλληλα το ‘Αναντολού’ σχολιάζει ότι ήταν ο υπουργός που πήγε πίσω τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και ότι προκαλούσε πάντα αναστάτωση με τις δηλώσεις του.

Το πρακτορείο υπενθυμίζει αρκετές από τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, αλλά και την τελευταία δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου που είχε κάνει λόγο για ‘κακομαθημένο παιδί της Ελλάδας’.

Τώρα με την παραίτησή του, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Πάνος Καμμένος προσπαθεί να σώσει την πολιτική του καριέρα, γι’ αυτό και αμέσως μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση επισκέφτηκε τα Ίμια ‘για να κάνει σόου’, όπως σχολίασαν και τα ελληνικά ΜΜΕ, λέει το ‘Αναντολού’.

Στην τελική του εκτίμηση το τουρκικό πρακτορείο πάντως αναφέρει ότι με την παραίτηση του Καμμένου φαίνεται ότι οι διπλωμάτες των δύο χωρών θα κάνουν τώρα λιγότερες υπερωρίες, δηλαδή θα ηρεμήσουν λίγο. «Ωστόσο –όπως επισημαίνει- προκειμένου να επιλυθούν τα βαθιά ριζωμένα προβλήματα του παρελθόντος, δεν θα πρέπει να σταματήσουν μόνο οι προκλητικές δηλώσεις, αλλά θα πρέπει να γίνουν και βήματα καλής θέλησης που θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα