Ανανέωση και προσαυξήσεις στους υπαλλήλους της Τρ. Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου ανανεώνει για ένα χρόνο τη συλλογική σύμβαση εργασίας και μάλιστα με την παραχώρηση προσαυξήσεων, μετά από συμφωνία που προέκυψε με την Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ).

Η συμφωνία ήρθε μόλις μία ημέρα πριν το ετήσιο συνέδριο της συντεχνίας, το Σάββατο 10 Ιουνίου,

την ώρα που η διάρκεια της σύμβασης στην Τράπεζα είναι ετήσια και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, σε αντίθεση με άλλες τράπεζες που οι αντίστοιχες συμβάσεις είναι διετείς.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η StockWatch, τα ωφελήματα που παρέχονται προς το προσωπικό της BOCH και της Τράπεζας Αναπτύξεως, είναι όμοια με εκείνα που συμφωνήθηκαν με την Alpha Bank και υιοθετήθηκαν από την AstroBank, πρόσφατα.

Στη σύμβαση υπάρχουν πρόνοιες, πέρα από την επαναφορά προσαυξήσεων, για βελτίωση του ταμείου υγείας, της άδειας τοκετού και βελτίωση του σχεδίου σύναψης δανείου για σκοπούς στέγασης.

Όσον αφορά στα νούμερα και σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εργοδοτική εισφορά στο ταμείο προνοίας παραμένει στο 9% όπως είχε συμφωνηθεί τον Ιούνιο του 2016 με την ΕΤΥΚ, ενώ καλύτερα πηγαίνει το ταμείο υγείας, με την εισφορά της εργοδοσίας να αυξάνεται από 2,5% στο 3%. Παράλληλα, βελτίωση σημειώνεται στο σχέδιο σύναψης δανείου για σκοπούς στέγασης, με το ποσό να αυξάνεται στις €130 χιλ. από τις €75 χιλ. υπό όρους και προϋποθέσεις.

Διευκρινίζεται ότι επιπρόσθετες προσαυξήσεις θα δοθούν μέχρι τέλος του έτους στους χαμηλόμισθους.

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο παρελθόν, συντεχνία είχε αποδεχθεί διετές πάγωμα της ΑΤΑ μέχρι την 31/12/2018 που λήγει η συλλογική σύμβαση, ενώ στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου, η συγκεκριμένη δέσμευση θα ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
συλλογικη συμβαση ετυκ τραπεζας πειραιως
Τυχαία Θέματα