Αναμονή για Amazon-Με 200 υπαλλήλους η Murex στην Κύπρο(ΒΙΝΤΕΟ)

Επενδυτές από το πάνω ράφι επιχειρούν να προσελκύσουν οι κυπριακές Αρχές.

Η είδηση της εγγραφής εταιρείας στην Κύπρο από τον κολοσσό της Amazon αποτιμάται θετικά.

«Αυτό το όνομα να διαλέξει την Κύπρο για να μετακινήσει κάποιες από τις δραστηριότητές της θα είναι μεγάλο κέρδος για τον τόπο μας και μεγάλο δείγμα εμπιστοσύνης πλέον στο ξεκίνημα της νέας μας οικονομικής δραστηριότητας μετά

την πανδημία»,δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ Μιχάλης Μιχαήλ, πρόεδρος Invest Cyprus.


Η Amazon του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos, που φιγουράρει στην πρώτη τριάδα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις της.

«Είναι στο επίπεδο της ετοιμασίας του επενδυτικού πλάνου αυτή τη στιγμή και δεν έχουμε ακόμα πληροφόρηση για το μέγεθος της επένδυσης, η οποία θα γίνει στην Κύπρο. Περιμένουμε να μας πληροφορήσουν. Έχουμε συνεννοηθεί με το δικηγορικό γραφείο που έχει εγγράψει την εταιρεία και είμαστε στη διάθεσή τους να τους δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να μπορέσει να μετακινηθεί τέτοιου είδους και εύρους εταιρεία στην Κύπρο», δήλωσε ο κος Μιχαήλ.

Η Murex εκ των μεγαλύτερων γαλλικών εταιρειών ICT με κύκλο εργασιών πέραν του 0,5 δισ. ανοίγει γραφεία στη Λευκωσία.

«Η Murex απ' ότι γωνρίζουμε τώρα θα εργοδοτήσει περίπου γύρω στους 200 υπαλλήλους 120 θα φέρει από το εξωτερικό και 80 Κύπριους», είπε.

Το στοιχείο που ξεκλείδωσε το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών είναι η δυνατότητα που τους παρέχεται από τον Οκτώβριο του 2020, στο πλαίσιο του μηχανισμού ταχείας δραστηριοποίησης, να λάβουν άδειες διαμονής και εργασίας για αριθμό υπαλλήλων τους με δεξιότητες και τεχνογνωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα