Ανάλυση: Το δύσκολο 48ωρο της Μέι

Ο λαός αποφάσισε να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι σε άλλο δημοψήφισμα.Αυτό ξεκαθάρισε η Τερέζα Μέι.

Πέταξε μάλιστα το γάντι στους βουλευτές, αφού ομάδα των συντηρητικών ετοιμάζεται να ρίξει την κυβέρνηση.

Ήδη ένας βουλευτής κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας και μένει να δούμε αν τον δρόμο αυτό θα ακολουθήσουν και άλλοι 47 βουλευτές των συντηρητικών, ώστε να θεωρηθεί έγκυρη και να τεθεί ενώπιον της ολομέλειας

του σώματος. Αν οι Συντηρητικοί δεν ρίξουν την κυβέρνηση, πρέπει να θυμόμαστε ότι παραμονεύουν οι Εργατικοί.

Είναι προφανές ότι η Μέι βρίσκεται σε δεινή θέση.Έχει σημασία όμως να δούμε ποια είναι τα βασικά σημεία της Συμφωνίας με τα οποία διαφωνούν οι Βρετανοί βουλευτές.

Εκ των πραγμάτων η ΕΕ ήταν ο ισχυρός παίχτης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πράγματι βγήκε κερδισμένη.Η Μέι κατάφερε να εξασφαλίσει στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου ένα βασικό επίπεδο πρόσβασης στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές μετά την έξοδο.

Είναι όντως αποδυναμωμένη σχέση, είναι όμως όντως η καλύτερη που θα μπορούσε να έχει.

Το λέω αυτό επειδή η συμφωνία συνεχίζει να συνδέει τη Βρετανία με πολλούς κανόνες του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τα χρόνια που ακολουθούν, μεταξύ των οποίων οι δεσμεύσεις για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας.

Τα σύνορα της Ιρλανδίας προκάλεσαν επίσης μεγάλες αντιδράσεις. Η λύση που προτείνεται για την αποτροπή σκληρών συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας, για ενιαίο τελωνειακό έδαφος, θα είναι προσωρινή και οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν να πετύχουν μια συμφωνία για τις μελλοντικές του σχέσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.Αυτό από το πολιτικό σύστημα της Βρετανίας εκλήφθηκε ως υπαναχώρηση από την εθνική γραμμή.

Στις 10 του Δεκέμβρη έχει οριστεί η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανάλυση, 48ωρο, Μέι,analysi, 48oro, mei