ΑΝΑΛΥΣΗ: Θέλουν ή όχι κτύπημα στη Συρία Ρωσία & ΗΠΑ

Ορατό είναι το ενδεχόμενο διαμελισμού της Συρίας αλλά και ενός «χειρουργικού κτυπήματος», σύμφωνα με τον διεθνολόγο Μιχάλη Κοντό.

Καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα, ο κ.Κοντός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κανένας από τους δυο, (Ρωσία και ΗΠΑ) δεν θα ήθελαν μια ένοπλη σύγκρουση.
«Γνωρίζουν ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης ενδεχομένως να εξελιχθεί ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Δεν επιθυμούν να υποχωρήσουν. Είναι θέμα γοήτρου», συμπλήρωσε.

«Θέλουν να κερδίσουν είτε σε στρατιωτικό είτε σε πολιτικό επίπεδο. Όποια κι αν είναι η εξέλιξη το πιο πιθανό σενάριο είναι αν θα υπάρξει τελικά

στρατιωτικό κτύπημα, αυτό να είναι εν γνώσει της Μόσχας, προκειμένου να συναινέσει και να μην αντιδράσει», υπέδειξε ο κ.Κοντός εξηγώντας πάρακάτω το «χειρουργικό κτύπημα», ένα κτύπημα δηλαδή που θα είναι εις γνώση της Μόσχας.

«Σε παρόμοιο σκηνικό, με εκτόξευση πυραύλων Tomahawk πέρσι και πάλι όταν υπήρχε η εικασία ενός κτυπήματος με χημικά, δεν αντέδρασε η Μόσχα. Εικάζεται τώρα ότι θα γίνει κάτι παρόμοιο, να είναι δηλαδή και πάλι ενήμερη η Μόσχα».

Εν τέλει είναι πιθανό ένα χειρουργικό, όπως το χαρακτήρισε, κτύπημα στη Συρία.

Ορατός εξάλλου είναι ο κίνδυνος διαμελισμού Συρίας, σύμφωνα με τον Μ.Κοντό.

«Η χώρα είναι σε εμφύλιο από το 2011. Μέσα στη χώρα ερίζουν επί του πτώματος της μεγάλες δυνάμεις. Το καθεστώς Άσαντ ανέκτησε με τη βοήθειά τους μεγάλο μέρος χαμένου εδάφους. Το σενάριο αυτό λοιπόν παραμένει ανοικτό παράλληλα με το ζήτημα του ρόλου του καθεστώτος».

Δείτε στο βίντεο πιο κάτω το κλίμα από τις ΗΠΑ, έτσι όπως το μεταφέρει ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ εκεί:

Δείτε στο βίντεο πιο κάτω, το κλίμα στη Ρωσία, έτσι όπως το μεταφέρει ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ εκεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα