ΔΗΠΑ για μείωση φορολογίας: Εισηγούμαστε την κατάργηση διπλής φορολογίας

Η αύξηση τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και η εκτόξευση της ακρίβειας, καθώς και η αύξηση δανειστικών επιτοκίων, καθιστούν την οικονομική καθημερινότητα των συμπολιτών μας και ειδικά των ευάλωτων ομάδων, οριακά βιώσιμη.

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει περαιτέρω δράση, με στόχο την αντιστάθμιση των οικονομικών δεδομένων, που προέκυψαν εξαιτίας των παγκόσμιων εξελίξεων και των αλυσιδωτών αρνητικών επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία. Οι προτάσεις που είχαμε καταθέσει, σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής ομάδας τον

Μάρτιο 2022, εξακολουθούν σήμερα να είναι ιδιαίτερα επίκαιρες και θα μπορούσαν να τύχουν αξιοποίησης άμεσα.

Συγκεκριμένα, εισηγούμαστε την κατάργηση διπλής φορολογίας στα καύσιμα, όπως και κατάργηση φορολογίας επί των ρύπων. Επιπλέον, τη μείωση φορολογίας σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα. Επίσης, μείωση της φορολογίας στον επισιτιστικό τομέα, με συγκέντρωση σε μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις.

Θεωρούμε τη λήψη τέτοιων μέτρων επιβεβλημένη, όπως θεωρούμε ότι δεν αναμένεται να επηρεάσουν το δημοσιονομικό ισοζύγιο, αφού οι αυξημένες κρατικές εισπράξεις του τελευταίου χρόνου, μπορούν να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά χωρίς αρνητικές επιπτώσεις.

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών – εταίρων μας, όπως η Ισπανία, καλούμαστε να δημιουργήσουμε συνθήκες οικονομικής ελάφρυνσης και στήριξης για τους συμπολίτες μας και ειδικά για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, που δίνουν καθημερινή μάχη οικονομικής επιβίωσης. 

Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Παράταση δύο μηνών στον μειωμένο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα

Keywords
Τυχαία Θέματα