Ανακοινώσε Στέλλα για Επίτροπο ο ΠτΔ – Βαλίτσες για βουλή η Σάβια

Την απόφαση να προτείνει τη Στέλλα Κυριακίδου ως Επίτροπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη θέση του Χρήστου Στυλιανίδη, έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σε επικοινωνία με την Πρόεδρο της Κομισιόν ζήτησε διατήρηση του ίδιου χαρτοφυλακίου για την Κύπρο.

Το όνομα της Στέλλας Κυριακίδου ανακοινώθηκε επίσημα την Παρασκευή (26/7). Ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια

και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Η Στέλλα Κυριακίδου διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τον Καρκίνο του Μαστού Europa Donna την περίοδο 2004-2006, ενώ το 2017 εξελέγη 30η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι βουλευτής του ΔΗΣΥ από το 2006 και αντιπρόεδρος του κόμματος από το 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της κυρίας Κυριακίδου ως Επιτρόπου, την είσοδο της στην βουλή εξασφαλίζει η Σάβια Ορφανίδου. 

Η Σάβια Ορφανίδου, στις βουλευτικές του 2016, τερμάτισε σαν δεύτερη επιλαχούσα με 7.916 ψήφους, λίγο πιο πίσω από τον πρώτο επιλαχόντα Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος είχε εξασφαλίσει 8.821.

Δεδομένου ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου διορίστηκε, με την επανεκλογή Νίκου Αναστασιάδη, στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, η κυρία Ορφανίδου θα εισέλθει στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα