Ανακλήθηκε η άδεια της θυγατρικής της πρώην Λαϊκής στη Ρωσία

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακάλεσε την τραπεζική άδεια της θυγατρικής της πρώην Λαϊκής Τράπεζας της Ρωσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ), διατυπώνοντας επικρίσεις προς την ΚΤΚ, την Αρχή Εξυγίανσης και τη Βουλή

που ανέβαλαν την ψήφιση πρότασης νόμου για να περιέλθει στον έλεγχο των πιστωτών η διαχείριση εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής από τους πιστωτές της.

Ο ΣΥΚΑΛΑ σε σημερινή του ανακοίνωση, υπενθυμίζει πως το επιχείρημα της Κεντρικής Τράπεζας, υπό την ιδιότητά της ως Αρχή Εξυγίανσης, κατά της έγκρισης της σχετικής πρότασης ήταν οι τραπεζικές άδειες και ο κίνδυνος ανάκλησης τους, αφού η διαχείριση από την Αρχή Εξυγίανσης ήταν υποτίθεται το εχέγγυο για διατήρηση των τραπεζικών αδειών και κατά συνέπεια της αξίας τους σαν τραπεζικά ιδρύματα, κάτι που αποδέχθηκε η προηγούμενη Βουλή.

Σημειώνοντας ότι σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακάλεσε την τραπεζική άδεια της θυγατρικής της Λαϊκής στην Ρωσία, ο ΣΥΚΑΛΑ διερωτάται τι έχουν να πουν σε υπεράσπισή τους η Αρχή Εξυγίανσης, η Βουλή και ο Ειδικός Διαχειριστής της Λαϊκής.

«Για ακόμα μια φορά εξανεμίσατε τις περιούσιες άλλων. Αν ήμασταν στη θέση σας, εμείς θα υποβάλλαμε τις παραιτήσεις μας άμεσα. Εσείς το σκέφτεστε καθόλου;», καταλήγει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα