Ανακάλυψαν άγαλμα της Αφροδίτης στην Ιορδανία

Ένα άγαλμα της Αφροδίτης, το μεγαλύτερο που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν επιστήμονες στην Ιορδανία.

Ο Βέλγος πρέσβης της Ιορδανίας, Hendrik Van de Velde, ερωτήθηκε κατά πόσο η πρόσφατη ανακάλυψη του αγάλματος της Αφροδίτης στην Γεράσα προήλθε από την Κύπρο.

Σε tweet ο Velde είπε: Άγαλμα της Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στην Γεράσα. Άραγε ήρθε από την Κύπρο;

dir="ltr" lang="en">Archaeology: #Jordan, Aphrodite statue discovered in #Jerash. Wonder if she came fr #Cyprus https://t.co/bqRUN6TOWT pic.twitter.com/FUcDx4te9a

— BE Ambassador Amman (@hendrik_velde) May 15, 2016

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το άγαλμα την Πέμπτη και υποστηρίζουν ότι είναι το μεγαλύτερο του είδους του με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η ανακάλυψη έγινε κατά την διάρκεια ανασκαφής Γάλλων και Γερμανών αρχαιολόγων σε συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο της Ιορδανίας, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Petra.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το άγαλμα στην ανατολική πλευρά της πόλης, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Το άγαλμα είναι γνωστό για την ασύλληπτη ομορφιά του και θεωρείται ως η πρώτη αναπαράσταση σε πραγματικές διαστάσεις της θεάς.

Όπως ήταν λογικό, οι αρχαιολόγοι σκοπεύουν να συνεχίσουν τις εκσκαφές για να βρουν το υπόλοιπο μέρος του αγάλματος καθώς μέχρι στιγμής κατάφεραν να εντοπίσουν το κάτω μισό μέρος.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ANSAmed οι αρχές ευελπιστούν ότι η ανακάλυψη θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών σε μια πόλη που παλεύει για επιβίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Sigma Live
Ανακάλυψαν, Αφροδίτης, Ιορδανία,anakalypsan, afroditis, iordania