Έκρηξη στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ – Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Έκρηξη στην περιοχή του αεροδρομίου του Ντονέτσκ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, ενώ στο Ντονμπάς μυρίζει μπαρούτι.

Λίγο νωρίτερα, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ κατήγγειλε πως έχασε τη ζωή του άλλος ένας άμαχος από βομβαρδισμούς του Κιέβου.
Παράλληλα, στο στόχαστρο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν και δύο σχολεία της περιοχής, ενώ ομάδες από το Κίεβο επιχείρησαν να φτάσουν στα σύνορα μεταξύ της περιοχής και της

Ρωσίας.

«Ο εχθρός προσπάθησε να φτάσει στα κρατικά σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι μαχητές απέκλεισαν τις κεντρικές οδούς επικοινωνίας. Η σύγκρουση είναι σε εξέλιξη» αναφέρθηκε από την πλευρά του Ντονέτσκ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Ντονμπάς, ακούστηκε σειρά εκρήξεων στο Λουγκάνσκ, με τις τοπικές Αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας να ανακοινώσουν τον θάνατο δύο αμάχων και τον τραυματισμό άλλων τριών.

Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη διοργάνωση μίας συνόδου με εκείνον και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την αποδοχή της γαλλικής πρότασης από την αμερικανική πλευρά, με την Ουάσινγκτον να σημειώνει πως η ατζέντα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής θα διαμορφωθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και Ρωσίας, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ αντίστοιχα, κατά τη συνάντησή τους στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει κατάλογο με Ουκρανούς που θα εξοντώσει στην εισβολή

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναφορές, Ντονέτσκ,anafores, ntonetsk