Αναφορά Προέδρου της Βουλής στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

Στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου σε αναφορές του προ ημερησίας διάταξης.

Διαβάστε ακόμη: «Τον καρκίνο τον ξέρω καλά από μικρή. Μην σπαταλάτε ζωή» -Το μήνυμα της Ρέας

Ο κ. Αδάμου είπε ότι με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου, η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, με σκοπό την ανάδειξη της πρόληψης

ως του μοναδικού μέσου περιορισμού των αυξημένων περιστατικών και του σημαντικού αριθμού θανάτων από καρκίνο.

«Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 10 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο, ενώ προβλέπεται δραματική αύξηση των θανάτων σε 13 εκατομμύρια τον χρόνο μέχρι το 2030, αν δε ληφθούν μέτρα. Πέραν του ενός τρίτου των κοινών καρκίνων είναι επιστημονικά εφικτό να προληφθούν. Συναφώς, η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία αποτελούν σημαντικά όπλα ενάντια σε αυτή την άνιση μάχη», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου είναι διαφορετική. Όπως ανέφερε, την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις, η κοινωνία των πολιτών, η ανθρωπότητα πολεμούν ενάντια στην πανδημία, μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη και κατά του καρκίνου. Ο αγώνας τους, είπε, επιβάλλεται να γίνει και δικός μας.

«Το φετινό μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας ΄Είμαι και Μπορώ’ μας δεσμεύει προσωπικά και συλλογικά», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα