Αναφέρθηκαν στη στενή συνεργασία των χωρών ΠτΔ και Πρόεδρος Ισραήλ

Στη στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Ρόιβεν Ρίβλιν, οι οποίοι είχαν συνάντηση στην Ιερουσαλήμ, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη εργασίας.

Μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Ρίβλιν σε

δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι σχέσεις των δύο χωρών στηρίζονται στην κοινή Ιστορία, τις κοινές αρχές και ενδιαφέροντα.

Επεσήμανε, επίσης, τη συμβολή της Κύπρου και τη βοήθεια των Κυπρίων προς τους Εβραίους που επέζησαν του Ολοκαυτώματος και τον κοινό αγώνα των δύο χωρών κατά του αντισημιτισμού.

Πρόσθεσε ότι οι κοινές αξίες για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου φέρνουν τις δύο χώρες κοντά, σε μια περιοχή που αυτές οι αξίες δεν τυγχάνουν πάντοτε σεβασμού, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών εμβαθύνονται σε πολλούς τομείς περιλαμβανομένων της διπλωματίας, της ασφάλειας, του εμπορίου, του τουρισμού, της ενέργειας, της άμεσης επέμβασης, της καινοτομίας και του περιβάλλοντος, σημειώνοντας τη συμμετοχή των δύο χωρών στη λειτουργία του Ινστιτούτου Καινοτομίας Πάφου.

Thank you @PresidentRuvi for your warm welcome in Israel. The fact that my visit is taking place despite all the difficulties caused by the pandemic is yet another manifestation of our mutual commitment to the solid partnership between our two countries.

Keywords
Τυχαία Θέματα