Αν. Εκπρ. του ΓΓ ΟΗΕ: Παρακολουθεί το θέμα των τουρκ. προκλήσεων

Κατά την σημερινή (8.5.19) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών από τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, κ. Farhan Haq, δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας να ξεκινήσουν παράνομες υπεράκτιες γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους και χαρακτήρισαν την κίνηση της Τουρκίας «προκλητική» και κάλεσαν τις Τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις, ενώ ο Γενικός

Γραμματέας του ΟΗΕ προέτρεψε μόνο «να καταβληθούν προσπάθειες για μείωση των εντάσεων». Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τις παράνομες γεωτρήσεις των Τούρκων ως μια «δεύτερη εισβολή» και ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να παρέμβουν και να σταματήσουν τις Τουρκικές παραβιάσεις. Τέλος, ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο να τον ενημερώσει ποιες ενέργειες έχουν ληφθεί από τα Ηνωμένα Έθνη για να σταματήσουν τις Τουρκικές παραβιάσεις.

Απαντώντας, ο κ. Haq είπε ότι παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα με τους συναδέλφους του και θα προσπαθήσει να επανέλθει πιθανότατα μέχρι αύριο, με περισσότερες πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα