Αν δεν προχωρήσουν τα τουρκικά πλοία και από την ΑΟΖ της Κύπρου κυρώσεις γιοκ;

Από το 2013 η ΕΦ με λεπτομερές έγγραφο, είχε επισημάνει  ότι, το σημείο μελλοντικής τριβής του Ελληνισμού με την Τουρκία, θα αναδεικνύετο η περιοχή Δυτικά Πάφου - Ανατολικά Καστελόριζου. Η εκτίμηση αυτή αν και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, έκτοτε κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν λήφθηκε για αντιμετώπιση του.


Το έτος 2008, η τότε κυβέρνηση ζήτησε από την Ελλάδα για μια ακόμη φορά να αρχίσει την διαδικασία καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ των και

η απάντηση ήταν: «ότι δεν το επιτρέπουν ακόμα οι συνθήκες». Πότε θα έρθουν αυτές οι ευλογημένες συνθήκες;

Υπάρχει περίπτωση να εξευρεθεί οποιαδήποτε λύση του κυπριακού, χωρίς να συμφωνηθεί με την Τουρκία προηγουμένως ή ταυτόχρονα, ο διαχωρισμός της ΑΟΖ μεταξύ μας; Πιστεύω ότι, είναι αδιανόητο να υπάρξει τέτοια περίπτωση. Αν παρ ελπίδα δεν συμφωνηθεί, τότε θα αποτελέσει την αρχή του τέλους, αφού θα είναι για την υποτιθέμενη «Ενωμένη Κύπρο», καταστροφική, για ευνόητους λόγους.

Σήμερα, ζητούμε από τους διάφορους εμπλεκόμενους Φαρισαίους και Πιλάτους, να μεσολαβήσουν για την εκτόνωση της κατάστασης με την απόσυρση των ερευνητικών και πολεμικών πλοίων από τις ΑΟΖ Ελλάδας (όπως δήλωσαν αποσύρθηκαν για προγραμματισθείσα συντήρηση, ανεφοδιασμό και ξεκούραση) και Κύπρου ώστε να μην επιβληθούν οικονομικά μέτρα κατά της Τουρκίας. Τι θα γίνει αν προσωρινά, όπως γίνεται σήμερα, εγκαταλείψουν την ΑΟΖ μόνο της Ελλάδας; Θα αρχίσει ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και δεν θα επιβληθούν οι περιβόητες οικονομικές κυρώσεις και όλα εντάξει; Τι είναι αυτό που ζητάμε σαν ΕλλάδαΚύπρος, δυο μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας, για τον ίδιο παραβάτη και μάλιστα για το ίδιο θέμα;

Η Ελλάδα ενόψει της εξαιρετικά δεινής κατάστασης που βρέθηκε και παρά την οικονομική δυσπραγία της, αντιλήφθηκε έστω και αργά ότι, θα πρέπει επιτέλους να ενισχύσει την Αμυντική και Αποτρεπτική ισχύ της και εξαγγέλθηκαν 6 ισχυρά μέτρα για την επίτευξη της. Από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ακούσαμε τίποτα, σαν να μην μας αφορά εμάς (για να μην είμαστε άδικοι ανακοίνωσε ότι, θα δώσει αναστολή θητείας σε 200 + οπλίτες). Συνεχίζει το ίδιο ακούρδιστο βιολί σαν να μην συμβαίνει κάτι το φοβερό σε βάρος μας. Εκτός από την συνεχιζόμενη εισβολή στην ΑΟΖ μας, έχουμε και την απειλή για εποικισμό της Αμμοχώστου!!! Εμείς θα συρθούμε στον δήθεν διάλογο, για την δήθεν δίκαιη επίλυση του κυπριακού; Δεν υπάρχουν όροι απόσυρσης των τουρκικών πλοίων από την ΑΟΖ της Κύπρου και δέσμευση εφαρμογής των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο; Η δέσμευση της Τουρκίας για αναγνώριση της Κύπρου, προϋπόθεση όταν άρχισαν οι ενταξιακές της διαδικασίες, σε πιο σημείο βρίσκονται; (θα πούνε που το θυμήθηκες αυτό;)

Για πόσο καιρό θα προσποιούμαστε ότι, δεν καταλαβαίνουμε τι τεκταίνεται σε βάρος μας.; Πότε θα σταματήσουμε να στρουθοκαμηλίζουμε; Μήπως όταν αντιληφθούμε ότι έφτασε το τέλος και θα προβάλουμε ότι, «μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο» και θα ομολογήσουμε «τι να κάνουμε;»

Μήπως ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μας ζήτησε να είμαστε και πάλι τα «καλά και υπάκουα παιδιά» και να αρχίσουμε τον δήθεν διάλογο για να εξημερώσουμε το θηρίο που ονομάζεται Τουρκία, με τα πλοία της να συνεχίσουν να αλωνίζουν στην ΑΟΖ μας;

Μήπως η Ελλάδα στην προσπάθεια της να σώσει ότι, περισώζεται από την δική της ΑΟΖ και συμφέροντα θα μας προσπεράσει και θα μας προσφέρει σαν θυσία στον βωμό του σύγχρονου Μινώταυρου; Είναι εντάξει αν σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της και όχι και της Κύπρου; Γιατί; Αλλάξτε στρατηγική γιατί όπως άρχισε η επίθεση στην Κυπριακή ΑΟΖ εδώ και χρόνια, χωρίς αξιόπιστη, αν όχι χωρίς καμία σοβαρή αντίδραση και συνεχίσθηκε στην Ελληνική ΑΟΖ, έτσι και θα επαναληφθεί!!!!!!!! Αν παραδώσετε κάτι το οποίο δεν μπορείτε να υπερασπισθείτε, θα επανέλθουν ξανά και ξανά, αύριο, μεθαύριο, κλπ.
Αγαπητοί κυβερνώντες, μην προσποιείστε ότι, δεν καταλαβαίνετε τι εννοούμε και απαιτείστε από την εγγυήτρια δύναμη, να σταθεί στο ύψος των υποχρεώσεων της και να απαιτήσετε από κοινού τους ίδιους όρους που ζητά για την ίδια για να αρχίσουν οι συνομιλίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, αλλά και για να μην της επιβληθούν κυρώσεις.

Υπάρχουν για αυτό δυο βήματα ενώπιον σας, η ετήσια συνέλευση του ΟΗΕ και η σύνοδος Αρχηγών κρατών της ΕΕ και βέβαια ανεξάρτητα από αυτά συνέχιση όλων των προπαρασκευαστικών ενεργειών για αντιμετώπιση του αυτονόητου.

Από εσάς αναμένουμε να ακούσουμε την δική σας εξαγγελία για ενίσχυση της ΕΦ και την τήρηση σταθερής στάσης στην υποβολή από την ΕΕ των αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία, εφόσον δεν αποσυρθεί και από την ΑΟΖ της Κύπρου. Ερώτημα: η παραβίαση μιας ΑΟΖ για την ΕΕ έχει σχέση με πιο κράτος είναι; Αν είναι το Α κράτος έχει άλλες και το Β άλλες; Έλεος, τόσο δούλεμα!!!!!! Είναι αυτοί που θα μας υποστηρίξουν στην λύση του Κυπριακού;;;;;;;

Ελπίζουμε να σταματήσετε τα περί «χάσιμο του χρόνου θητείας στην ΕΦ», ότι, «δεν είμαστε σε θέση να προστατευθούμε από την τουρκική απειλή», ότι, «δεν πρέπει να πιέζουμε την ΕΕ, γιατί είναι κλαμπ που λειτουργεί με συναίνεση και δεν πρέπει να τους ‘θυμώνουμε’» σαν και θα συμφωνήσουμε για την πράσινη χελώνα !!!!!!!!!!!!! και όχι για μια εισβολή σε κράτος μέλος της!!!!!!!!!!!!!!!

Ίδωμεν σε λίγες μέρες!!!! Ευχόμαστε να μην μας απογοητεύσετε, για μια ακόμα φορά, με τις ευφάνταστες κόκκινες γραμμές σας!!!!!!

Μάριος Μακρυγιάννης
 Αντιστράτηγος ε.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα