Αν δεν είναι το ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια ντέρμπι, ποιο είναι;

Δεν έδωσε προβάδισμα σε καμία ομάδα ο Μαρίνος Σατσιάς στο Ράδιο Πρώτο με αφορμή το αποψινό ντέρμπι αιωνίων. Ο πρώην αρχηγός του ΑΠΟΕΛ μίλησε, επίσης, για τα παλαιότερα ντέρμπι που ήταν πιο «ζεστά» και την απουσία των Κύπριων ποδοσφαιριστών.


«Για μένα δεν υπάρχει πρόβλεψη στο σημερινό παιχνίδι. Έχει τη σημασία του και την ιδιαιτερότητά του. Ανεξαρτήτου βαθμολογικής διαφοράς ή δυναμικής, δεν παύει να είναι ντέρμπι. Αν δεν είναι το ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια ντέρμπι με απρόβλεπτο αποτέλεσμα, τότε ποιο είναι», διερωτήθηκε ο Σατσιάς και πρόσθεσε «Η μαγεία του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι αυτό το παιχνίδι. Είναι κάτι άλλο η Ευρώπη. Πιστεύω ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ανυπομονεί για το σημερινό παιχνίδι και δεν σκέφτεται τη Ρεάλ».

Για τη διαφορά των σημερινών ντέρμπι σε σχέση με το παρελθόν:

«Παλαιότερα, τα ντέρμπι ήταν πιο ζεστά, ο κόσμος το ένιωθε πιο έντονα, αγωνίζονταν περισσότεροι Κύπριοι, είχε περισσότερο πάθος και δύναμη.

Δεν υπάρχει έντονο κυπριακό στοιχείο. Ευελπιστώ στη συνέχεα να δώσουν την πρέπουσα σημασία οι αρμόδιοι. Πρέπει να βασιστούν στα νεαρά αστέρια. Υπάρχει ταλέντο. Να δώσουν τις ευκαιρίες, όπως δόθηκαν σ’ εμάς».

Keywords