«Αν δεν μπει ένα τέλος, θα είναι ταφόπλακα για την ομάδα μας...»

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ευρίσκεται η ΕΝΠ, καθώς στα ανεπιτυχή αποτελέσματα των περασμένων εβδομάδων προστέθηκαν τόσο τα πολυάριθμα κρούσματα κορωνοϊού στο ποδοσφαιρικό τμήμα καθώς και η ανάγκη εξεύρεσης νέου προπονητή, μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Κάρλος Φέρερ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του συλλόγου, Κωνσταντίνος Φάνου, μίλησε στον Super Sport

για...

...τα νεότερα όσον αφορά τα κρούσματα covid-19 στην ομάδα: «Υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές με συμπτώματα, δεν υπάρχει κάτι πιο σοβαρό για την ώρα και ευχόμαστε να μην προκύψει κάτι άλλο. Είναι δύσκολη κατάσταση, θεωρούμε ότι θα υπάρξουν κι’ αλλά κρούσματα, άτομα που ήταν αρνητικοί αλλά θα περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα το απόγευμα. Όσο και να προσέχαμε και να μην είχαμε προβλήματα μέχρι τώρα, μας χτύπησε και εμάς η πανδημία ακόμη δεν έχουμε καταλάβει πως ξεκίνησε όλο αυτό. Ελπίζουμε όταν επιστρέψουμε στις προπονήσεις να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά γιατί θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δυστυχώς έχουμε εφτά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές. Είμαστε στην αναμονή να δούμε τι θα προκύψει. Όποτε είχαμε νέα κρούσματα ενημερώναμε την ΚΟΠ, υπάρχει το πρωτόκολλο και της ΚΟΠ και του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου υπερισχύει όταν ξεφύγουν τα κρούσματα. Μακάρι να μην συμβεί, αλλά είναι λογικό να φτάσουμε τα 10 κρούσματα ποδοσφαιριστών και να αναβληθεί το επόμενο ματς αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα σημερινά αποτελέσματα. Αν δεν μπει ένα τέλος, θα είναι ταφόπλακα για την ομάδα μας γιατί δεν θα έχουμε ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν στο τέλος.

Αν έπρεπε κάποιος να οργανώσει το δυσκολότερο σενάριο για την ομάδα μας θα ήταν αυτό που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με αρνητικά αποτελέσματα, αποχώρηση προπονητή και η πανδημία. Υπάρχει όμως πίστη ότι θα βγούμε από την δύσκολη αυτή περίοδο, αλλά θα σταθούμε στα πόδια μας καθώς είναι μια εντελώς κρίσιμη η περίοδος αυτή που διανύουμε και τα περνάμε όλα αυτά. Είναι και η ψυχολογική πίεση των ποδοσφαιριστών, κάποιοι είναι σε καραντίνα μόνοι τους χωρίς τις οικογένειες τους, αντιλαμβανόμαστε όλα όσα προκύπτουν. Είδαμε και στο παρελθόν τα προβλήματα που προκύπτουν στις ομάδες που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία. Ένα θέμα είναι και η επάνοδος των παικτών όταν αναρρώσουν».

...την αποχώρηση του Κάρλος Φερέρ και το ενδεχόμενο νέου προπονητή: «Περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις του προέδρου για τον επόμενο προπονητή, θα είμαστε με υπηρεσιακό τεχνικό μέχρι να γίνει αυτό. Όσον για την απόφαση που πάρθηκε, προερχόμασταν από ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο προπονητής είναι ένας «εύκολος» στόχος, ο κος Φερέρ είχε και αυτός την δικιά του ευθύνη. Τον ευχαριστούμε και δημόσια για την προσφορά του, η απόφαση πάρθηκε πριν προκύψει το πρόβλημα με την πανδημία. Σε καμία περίπτωση η απόφαση που θα παρθεί για νέο τεχνικό δεν θα είναι με το σενάριο να βρισκόμαστε στην δεύτερη κατηγορία του χρόνου. Αυτό θα δυσκόλευε και την εξεύρεση του προπονητή κανείς δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο. Βαθμοί διαθέσιμοι υπάρχουν και αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε να πάρουμε στα παιχνίδια που έχουν απομείνει και με τον νέο προπονητή που θα έρθει».

«Κομβικό παιχνίδι ήταν αυτό με την Καρμιώτισσα, θεωρούσαμε δεδομένο ότι θα πάρουμε τους βαθμούς. Απουσίαζε ο κόουτς από τον πάγκο, ήρθε κακό αποτέλεσμα ξεκίνησαν τα μουρμουρητά και ίσως εκεί δεν καταφέραμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση και εκεί ίσως χάθηκε το «παιχνίδι» με τον κύριο Φερέρ. Δεν αναιρούμε φυσικά τα όσα πρόσφερε και κατάφερε με την ομάδα. Για τον κύριο Ελευθερίου, γνωρίζει τους ποδοσφαιριστές και την νοοτροπία και αν χρειαστεί να είναι στον πάγκο σε αγώνες θα τα πάει πολύ καλά».

«Ο κόσμος ονειρεύεται μια Ένωση πιο δυνατή, η ομάδα τώρα περνάει έναν γολγοθά και πρέπει όλοι να μείνουμε δίπλα στην ομάδα και το πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες και θα δούμε μια καλύτερη Ένωση στα επόμενα ματς, όπου θα παλεύει στα παιχνίδια της».

Keywords
Τυχαία Θέματα