"Το ΔΗΚΟ έτοιμο να ενισχύσει το ρόλο του ΚΥΠΕ"

Την ετοιμότητα του ΔΗΚΟ να ενισχύσει τον ρόλο που διαδραματίζει το ΚΥΠΕ στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Νικόλας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΚΥΠΕ

«γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία για ακόμα μια φορά να ακούσουμε κάποια από τα θέματα και ζητήματα που απασχολούν το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και να βρούμε τους τρόπους να βοηθήσουμε έτσι ώστε να συνεχίσει να διαδραματίζει τον πάρα πολύ σημαντικό ρόλο που εμείς θεωρούμε ότι διαδραματίζει σήμερα».

Πιστεύουμε την σήμερον ημέρα, πρόσθεσε, «ιδιαίτερα και μέσω της τεχνολογίας μπορεί να υπάρξει περαιτέρω έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού και γι αυτό το λόγο θεωρούμε ότι τέτοιες υπηρεσίες που μπορούν να διαδίδουν τις ειδήσεις αλλά και τις διαφορετικές απόψεις στη δική μας περίπτωση ως κόμμα της αντιπολίτευσης, σίγουρα βοηθούν το δημοκρατικό διάλογο».

«Για ακόμη μια φορά μεταφέρουμε τη δική μας θέση προς το ΚΥΠΕ ότι είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τον δικό τους ρόλο με κάθε τρόπο», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ ΚΥΠΕ Ιωσήφ Ιωσήφ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο ΔΗΚΟ και τους συνεργάτες του για την συνάντηση, εξήγησε ότι «εντάσσεται στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνουμε με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για να ακούσουμε τις απόψεις τους, αλλά και να τους ενημερώσουμε για τους νέους σχεδιασμούς μας για εκμοντερνισμό και αναμόρφωση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων».

Κατά τη συνάντηση, πρόσθεσε ο κ. Ιωσήφ, «είχαμε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση, με κατανόηση άκουσαν τις σκέψεις μας και νομίζω ότι θα τους δώσουμε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τους τρόπους που θέλουμε να κινηθούμε και θα μας βοηθήσουν».

Σε ερώτηση αν θα στηρίξει και αίτημα για ενίσχυση του δημοσιογραφικού ανθρώπινου δυναμικού ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε ότι «αυτό είναι ακριβώς που έχουμε συζητήσει, καθώς προκύπτουν κάποια ζητήματα αντιλαμβάνομαι, με το οργανόγραμμα, καθώς θεωρούμε ότι οι δομές του ΚΥΠΕ πρέπει να εκσυγχρονιστούν και σίγουρα θεωρούμε κι εμείς ότι θα πρέπει εν όψει και των εξελίξεων της τεχνολογίας να δημιουργηθούν ενδεχομένως και επιπρόσθετες θέσεις που θα έχουν και αυτό το αντικείμενο».

Επίσης, πρόσθεσε, «συζητήσαμε και μια ενδιαφέρουσα εισήγηση για βρεθεί τρόπος το ΚΥΠΕ να παράγει τα δικά του έσοδα, κάτι που ενδεχομένως θα βοηθήσει τον οργανισμό για να επεκτείνει τις υποδομές για να παρέχει αυτή την ενημέρωση προς το ευρύ κοινό».

Keywords
Τυχαία Θέματα