"Σύνδεσμος ηρώων" ΤΜΤ: Υπάρχει λύση στην Κύπρο

Τι είδους λύση αναζητείται, διερωτάται ο “σύνδεσμος ηρώων” ΤΜΤ στα κατεχόμενα και ζητεί από την τουρκοκυπριακή ηγεσία να μιλήσει ξεκάθαρα και να ενημερώσει τον κόσμο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του “συνδέσμου”, Γιλμάζ Μπορά υποστηρίζει ότι κάποιοι προσπαθούν να παραπλανήσουν το “λαό” μιλώντας για ελπίδες για μια νέα λύση, σαν να μην υπάρχει λύση

στην Κύπρο, όπως είπε. Ισχυρίστηκε δε ότι 52 χρόνια μετά το διαχωρισμό και 41 από την παγίωσή του, γίνεται προσπάθεια να καταστήσουν τους Τ/κ μειονότητα των Ε/κ.

Οι επικρίσεις του επικεντρώθηκαν στη νέα “υπουργό” εξωτερικών που δήλωσε ότι είναι πιθανή μια λύση στην Κύπρο, λέγοντας ότι εδώ υπάρχουν διαφορετικές γλώσσες, θρησκείες και πολιτισμοί και η Εμινέ Τσολάκ δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει τους λόγους του διαχωρισμού ή να μην τους βλέπει.

Μίλησε για “γενοκτονία” των Τ/κ από τους Ε/κ που πρέπει να ληφθεί υπόψη και να γίνει κατανοητό ότι η ενοποίηση δεν είναι δυνατή και ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα σχόλια των ξένων. Υποστήριξε ότι κυρίως η ΕΕ έχει στόχο να εκδιώξει την Τουρκία από την Κύπρο και να την αφήσει μόνο ελληνική, όπως έγινε με την Κρήτη.

Ο στόχος της “ειρηνευτικής επιχείρησης”, συνέχισε ο Μπορά, δεν θα διαστρεβλωθεί ενώ επέκρινε και τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, λέγοντας ότι επειδή οι δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα, μια λύση στην Κύπρο δεν είναι εφικτή και αυτές οι δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά “υποταγή στα θέλω των Ε/κ για να πούνε ναι”. Ο “τ/κ λαός”, κατέληξε, δεν θα πει ναι σε μια λύση που συμφωνήθηκε πίσω από κλειστές πόρτες.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα