"Σπασμένο τηλέφωνο" η ενημέρωση πρός τον ΥΠΕΣ για πυρκαγιά

Υπό διερεύνηση βρίσκονται τα αίτια της πυρκαγιάς σε τμήμα των γραφείων της Πολεοδομίας, τόνισε ο ΥΠΕΣ κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίς το πρωί.

Ο Σωκράτης Χάσικος ανέφερε ότι πολλοί από τους φακέλους που καταστράφηκαν από την φωτιά είναι, ήδη, ψηφιοποιημένοι. Εξάλλου, ο ΥΠΕΣ τόνισε «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει τους δημοσιογράφους προτού ενημερώσει τον Υπουργό;».

Ποιοι έπρεπε να ενημερώσουν τον Υπουργό;

Η Πυροσβεστική εξάλλου για το περιστατικό, ενημέρωσε ως όφειλε την Αστυνομία αφότου εντόπισε ότι η πυρκαγιά τέθηκε

κακόβουλα και από ανθρώπινο χέρι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.Σημειώνεται ότι, το σήμα για την πυρκαγιά έφθασε στην Πυροσβεστική στις 07.49 το πρωί, λίγα λεπτά δηλαδή μετά την έναρξη του ωραρίου της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Κληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει τις δηλώσεις του ΥΠΕΣ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου επανέλαβε ότι ο Αξιωματικός του Σώματος ενημέρωσε ως όφειλε για τα πορίσματα της έρευνας την Αστυνομία η οποία ανέλαβε τα περαιτέρω της διερεύνησης στην υπόθεση.

Εξάλλου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive στην σκηνή βρισκόταν τόσο η Διευθύντρια της Πολεοδομίας αλλά και υπάλληλοι του τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου, το οποίο υπάγεται στο ΥΠΕΣ. Για την υπόθεση μέλη του ΤΑΕ που βρέθηκαν από την ίδια στιγμή στον χώρο έλαβαν μεγάλο αριθμό καταθέσεων χωρίς ωστόσο να στρέφονται κάπου συγκεκριμένα οι έρευνες. όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν διαφαίνεται σαφής λόγος καταστροφής των φακέλων. Η υπόθεση εξάλλου διερευνάται.

Μικρής έκτασης η φωτιά διαβεβαιώνει ο Χάσικος

«Η Πυροσβεστική ακόμα διερευνά το θέμα όπως και η Αστυνομία, παίρνουν καταθέσεις και, μόλις είναι έτοιμοι, θα με ενημερώσουν για το κατά πόσο πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια ή όχι. Το θετικό είναι ότι ήταν μικρής έκτασης (φωτιά). Από την άλλη, όμως, σίγουρα πρέπει να διερευνηθεί για το αν ήταν κακόβουλη (ενέργεια) ή όχι.

Θέλω να πιστεύω ότι, και αν ακόμα ήταν κακόβουλη, θα είμαστε σε θέση μέσα από την έρευνα και τις ανακρίσεις να εξακριβώσουμε πώς, γιατί και ει δυνατό από ποιον, έγινε αυτή η πράξη», συμπλήρωσε εξάλλου ο Σωκράτης Χάσικος.

Keywords
Τυχαία Θέματα