"Σκέφτηκα ότι θα πεθάνω"-Ο ομαδικός βιασμός στη Λ/σια&Οι ομοιότητες με 19χρονη

Θύμα κακομεταχείρισης απ’ την κυπριακή Αστυνομία καταγγέλλει πως έπεσε Σκανδιναβή γυναίκα η οποία μιλά για πρώτη φορά στην Telegraph για την εμπειρία της στην Κύπρο.

Με αφορμή την υπόθεση του ομαδικού βιασμού για την οποία πλέον η 19χρονη Βρετανίδα είναι κατηγορούμενη, η Σκανδιναβή γυναίκα αποκαλύπτει τι πέρασε το 1998 στην Κύπρο όταν είχε να αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. 

«Αγωνίστηκα για την ζωή μου και σκέφτηκα ότι θα πεθάνω», λέει χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε από την κυπριακή αστυνομία να αποσύρει υπόθεση βιασμού, σε μια παράλληλη υπόθεση με αυτήν της 19χρονης. Η Σκανδιναβή φέρεται να βιάστηκε από μια συμμορία στο νησί μας.

Η γυναίκα είπε ότι οι αστυνομικοί την αμφισβήτησαν επιθετικά για αρκετές ώρες αφού βιάστηκε από δύο άνδρες έξω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Όπως ισχυρίζεται, οι αξιωματικοί την κατηγόρησαν για ψευδή δήλωση και της είπαν ότι εάν δεν αποσύρει την καταγγελία για βιασμό, θα την συλλάβουν και θα την στείλουν στην φυλακή.

Η υπόθεσή της, όπως αναφέρει η Telegraph, καταγράφει εντυπωσιακές ομοιότητες με την 19χρονη Βρετανίδα.

Η γυναίκα που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της αποφάσισε να μιλήσει δημόσια όταν είδε τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο με την νεαρή Βρετανίδα. Θέλησε, όπως ισχυρίζεται, να παρουσιάσει την δική της υπόθεση και αποκαλύψει όσα έζησε από την κυπριακή Αστυνομία.

Σήμερα είναι 43 ετών και όλα συνέβησαν όταν ήταν 21 και βρισκόταν στο νησί μας. Σε νυκτερινό κέντρο της Λευκωσίας γνώρισε μια παρέα ανδρών που προσφέρθηκαν να την μεταφέρουν στο ξενοδοχείο της. Αντ’ αυτού, όπως λέει, την βίασαν σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. «Αγωνίστηκα για την ζωή μου και σκέφτηκα ότι θα πεθάνω». Αμέσως μετά πήγε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να αναφέρει τον βιασμό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξέταση.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. «Ο κύριος ερευνητής ήταν εξαιρετικά βάναυσος και επιθετικός. Ήμουν σε μεγάλη σοκ, έτσι είχα κάποιες δυσκολίες να θυμηθώ λεπτομέρειες. Αυτό τον εξαγρίωνε περισσότερο. Στην συνέχεια με άρχισε να με κατηγορεί ότι έφτιαξα ολόκληρη την ιστορία για να λάβω χρήματα από την ασφαλιστική μου εταιρεία».

Σε μια έκθεση το 1998, νορβηγική εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία στην Κύπρο απέρριψε συστηματικά τους ισχυρισμούς βιασμού, αντιμετωπίζοντας τα θύματα ως ψεύτες.

Η έκθεση ανέφερε έναν Νορβηγό ταξιδιωτικό πράκτορα, ο οποίος δήλωσε ότι «η αστυνομία δεν παίρνει σοβαρά υπόψη αιτήματα βιασμού. Όλες αυτές οι αξιώσεις αντιμετωπίζονται ως ψευδείς. Η αστυνομία έχει μια θεωρία ότι οι τουρίστες προβαίνουν σε τέτοιους ισχυρισμούς, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα για τις διακοπές τους», ανέφερε η έκθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα