"Πύρρειος νίκη" η γερμανική, λένε τα ρωσικά ΜΜΕ

Αποτυχημένη εκλογή , αμφισβητήσιμη νίκη , πύρρειος νίκη ....αυτούς και ανάλογους τίτλους βάζουν στις πρώτες αναλύσεις τα ρωσικά ΜΜΕ , αναφορικά με τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.

- Το όνειρο είναι πολύ κοντά με την πραγματικότητα , γράφει σε αναλυσή του στο πρακτορείο , ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ , ο Βλαντίμιρ Μπιτσκόφ . Η νίκη της Μέρκελ ήταν αναμενόμενη αλλά δεν είναι καθόλου πειστική , εξηγεί . Τόσο ο ίδιος όσο και ο καθηγητής Ντμίτρι

Οφιτσέροφ - Μπέλσκι , εκτιμούν ότι το πιο πιθανό είναι να γίνει μια συμμαχία " Τζαμάικα " , με επικεφαλής τη Μέρκελ αλλά για 1-2 χρόνια . Στη συνέχεια η ίδια αποχωρεί και στη θέση του καγκελλάριου έρχεται ένα νεο , άγνωστο αυτή τη στιγμή , στέλεχος, αλλά με καλές προοπτικές .

Οι Γερμανοί έχουν κουραστεί απο την Μέρκελ και απο τα παλιά συστημικά κόμματα , λέει ο Μπέλσκι σημειώνοντας πως και τα δύο έχουν τεράστιες απώλειες . Το AfD τράβηξε ψήφους κυρίως απο το κόμμα της Μέρκελ, αλλά και περίπου 500.000 απο τους σοσιαλδημοκράτες . Μπορεί να φέρουν το θέμα των προσφύγων ως διαχωριστική γραμμή μεταξύ αριστεράς και δεξιάς , αλλά οι αριστεροί απέδειξαν πως χωρίς κανένα πρόβλημα μπορούν να περάσουν στις θέσεις της δεξιάς , εξηγεί .

Για τη Ρωσία έρχονται όχι και τόσο ευκολες μέρες στις διμερείς σχέσεις , αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν ότι στη Μπούντεσκαγκ, οι βουλευτές που διάκεινται ,όχι φιλικά , αλλά λογικά προς τη Ρωσία είναι περισσότεροι . Και αυτό ας το εκλάβουμε ως ελπίδα για κάποια βελτίωση των σχέσεων , καταλήγει ο Οφιτσέρσκι - Μπέλσκι .

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής εκλογών της Ρωσίας Βασίλι Λιχατσόφ , εξηγεί πως τις τελευταίες μέρες μίλησε με πολλούς εκπροσώποπυς της ρωσόφωνης διασποράς στη Γερμανία και πιστοποιεί ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών ενίσχυσε τελικά το AfD . Οι ρωσόφωνοι Γερμανοί που αριθμούν περίπου τα 4 εκατ. απο την εποχή του καγκελλάριου Χέλμουτ Κολ στήριζαν τους Χριστιανοδημοκράτες , που προώθησαν την επανένωση των δύο γερμανικών κρατών.

Τελευταία , όμως , κυρίως λόγω του προσφυγικού αλλά και της αντιρωσικής πολιτικής της Μέρκελ στράφηκαν ανοικτά κατά της καγκελαρίου . Ενα δεύτερο μεγάλο κομμάτι των ρωσόφωνων Γερμανών προτίμησε την Αριστερά .Η ηγέτης του κόμματος Κάτια Κίπιγκ τόνισε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι η άρση των αντιρωσικών κυρώσεων παραμένει σταθερή απόφαση της Αριστεράς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα